De onderzoekers melden dat 85 procent van de proeven inefficiënt blijkt te zijn voor de medische vooruitgang. Bovendien worden veel proeven slecht uitgevoerd, waardoor proefdieren onnodig lijden of sterven. Er wordt ook amper gecommuniceerd over de mislukte proeven.

Volgens de wetenschappers ligt dat aan de hoge prestatiedruk in de wetenschap. Onderzoekers zouden het belangrijk vinden om te publiceren in wetenschappelijke tijdschriften, daar zouden ze op worden afgerekend. Dat meldt Kim Wever van de Radboud University Medical Center aan De Morgen.

De onderzoekers melden dat 85 procent van de proeven inefficiënt blijkt te zijn voor de medische vooruitgang. Bovendien worden veel proeven slecht uitgevoerd, waardoor proefdieren onnodig lijden of sterven. Er wordt ook amper gecommuniceerd over de mislukte proeven. Volgens de wetenschappers ligt dat aan de hoge prestatiedruk in de wetenschap. Onderzoekers zouden het belangrijk vinden om te publiceren in wetenschappelijke tijdschriften, daar zouden ze op worden afgerekend. Dat meldt Kim Wever van de Radboud University Medical Center aan De Morgen.