De Cinematek plaatste een stomme kortfilm uit 1909 op zijn website. In het filmpje met als titel "Toto et sa soeur en bombe à Bruxelles" volgt de camera deugniet Toto en zijn zus op ontdekkingstocht door het centrum van Brussel.

De kinderen nemen de kijker mee naar het standbeeld van Godfried van Bouillon, de Grote Markt en het Stadhuis. We zien ook Manneken Pis, het Noordstation, de Brouckère en de Beurs. Onderweg komen ze koetsen, voetgangers gehuld in elegante kostuums en ambachtslui tegen.

U kan de plaatsen proberen herkennen waar het filmpje opgenomen is of van het schouwspel genieten en Brussel ontdekken zoals u het nog nooit eerder gezien heeft.

De Cinematek plaatste een stomme kortfilm uit 1909 op zijn website. In het filmpje met als titel "Toto et sa soeur en bombe à Bruxelles" volgt de camera deugniet Toto en zijn zus op ontdekkingstocht door het centrum van Brussel. De kinderen nemen de kijker mee naar het standbeeld van Godfried van Bouillon, de Grote Markt en het Stadhuis. We zien ook Manneken Pis, het Noordstation, de Brouckère en de Beurs. Onderweg komen ze koetsen, voetgangers gehuld in elegante kostuums en ambachtslui tegen. U kan de plaatsen proberen herkennen waar het filmpje opgenomen is of van het schouwspel genieten en Brussel ontdekken zoals u het nog nooit eerder gezien heeft.