Ruïnefotograaf Henk Van Rensbergen brengt de opvolger van Abandoned Places en Abandoned Places 2. Dit keer trekt hij als eerste Urban Explorer ook naar Azië. Bekijk alle foto's op zijn tentoonstelling in Antwerpen.
Henk Van Rensbergen is een pionier van de Urban Exploration en trekt op expeditie in door de mens achtergelaten gebouwen en industriegebieden. Urban Exploration kent twee regels: ten eerste moet het binnendringen in gebouwen gebeuren zonder schade of overlast en ten tweede mag niets worden verplaatst of meegenomen.

"Mijn foto's tonen onze eigen vergeten beschaving en wat we achtergelaten hebben. Ik bekijk onze eigen crime scene. Niet als politieman maar als fotograaf. Niet om de feiten vast te leggen, wel om de emoties van het moment weer te geven. Altijd gedetailleerd en schijnbaar objectief, maar open voor interpretatie en eigen fantasie. Uiteindelijk bepaalt de toeschouwer zelf welk verhaal zich hier afspeelde: observatie en fantasie wekken de gebouwen weer tot leven."

Voor het eerst trekt een Urban Explorer ook naar Azië. Van Rensbergen fotografeerde er op weergaloze wijze de typische love hotels en een betoverend mooie kalkmijn midden in een tyfoon. Je kan zelf alle foto's bekijken op de tentoonstelling in de Quellinstraat 46 in Antwerpen van 30 september tot 4 november. (RDM)


Ruïnefotograaf Henk Van Rensbergen brengt de opvolger van Abandoned Places en Abandoned Places 2. Dit keer trekt hij als eerste Urban Explorer ook naar Azië. Bekijk alle foto's op zijn tentoonstelling in Antwerpen. Henk Van Rensbergen is een pionier van de Urban Exploration en trekt op expeditie in door de mens achtergelaten gebouwen en industriegebieden. Urban Exploration kent twee regels: ten eerste moet het binnendringen in gebouwen gebeuren zonder schade of overlast en ten tweede mag niets worden verplaatst of meegenomen. "Mijn foto's tonen onze eigen vergeten beschaving en wat we achtergelaten hebben. Ik bekijk onze eigen crime scene. Niet als politieman maar als fotograaf. Niet om de feiten vast te leggen, wel om de emoties van het moment weer te geven. Altijd gedetailleerd en schijnbaar objectief, maar open voor interpretatie en eigen fantasie. Uiteindelijk bepaalt de toeschouwer zelf welk verhaal zich hier afspeelde: observatie en fantasie wekken de gebouwen weer tot leven." Voor het eerst trekt een Urban Explorer ook naar Azië. Van Rensbergen fotografeerde er op weergaloze wijze de typische love hotels en een betoverend mooie kalkmijn midden in een tyfoon. Je kan zelf alle foto's bekijken op de tentoonstelling in de Quellinstraat 46 in Antwerpen van 30 september tot 4 november. (RDM)