Het onderzoek dat gevoerd werd bij 1683 Amerikaanse getrouwde koppels tussen de 18 en 36 jaar, kwam met enkele verrassende conclusies naar buiten: zo zou 43 procent van de getrouwde vrouwen een orgasme faken. Dat staat in schril contrast met de mannen, die in 87 procent van de keren wel klaarkomen.

Bijna vijftig procent van de heren dacht dat hun echtgenote was klaargekomen en overschatte dus hun prestatie tijdens de daad. Volgens een van de onderzoekers kunnen de vrouwen beter stoppen met faken en beter leren communiceren met hun partner. 'Als er vanaf het begin van de relatie niet wordt duidelijk wordt gemaakt wat werkt en wat niet, gaat het probleem alleen maar aanslepen tot de bom barst. Zeg gewoon wat je anders wil zien en probeer op een constructieve manier de dingen te wijzigen', aldus de Amerikaanse onderzoeker.

Het onderzoek dat gevoerd werd bij 1683 Amerikaanse getrouwde koppels tussen de 18 en 36 jaar, kwam met enkele verrassende conclusies naar buiten: zo zou 43 procent van de getrouwde vrouwen een orgasme faken. Dat staat in schril contrast met de mannen, die in 87 procent van de keren wel klaarkomen. Bijna vijftig procent van de heren dacht dat hun echtgenote was klaargekomen en overschatte dus hun prestatie tijdens de daad. Volgens een van de onderzoekers kunnen de vrouwen beter stoppen met faken en beter leren communiceren met hun partner. 'Als er vanaf het begin van de relatie niet wordt duidelijk wordt gemaakt wat werkt en wat niet, gaat het probleem alleen maar aanslepen tot de bom barst. Zeg gewoon wat je anders wil zien en probeer op een constructieve manier de dingen te wijzigen', aldus de Amerikaanse onderzoeker.