Braziliaans ontwerper en architect Gustavo Lins heeft een serie van twaalf porseleinen bustes gemaakt voor de porseleinfabriek Nymphenburg. De beelden worden nog tot en met 26 februari tentoongesteld in de beroemde modeboetiek l'Éclaireur in Parijs.

Nymphenburg is een grote naam in de wereld van porselein. Het behoorde tot de zeven grote Duitse porseleinfabrieken in de 18de eeuw. Het is op verzoek van Nymphenburg dat Lins in 2007 met zijn eigen ontwerpen begon te experimenteren in porselein. Voor deze gelimiteerde serie drenkte hij stoffen in vloeibaar porselein en die drapeerde hij op levensgrote bustes. Het resultaat: satijngladde bustes die een natuurlijke elegantie uitstralen.

Aïsa Knockaert

Nog tot en met 26 februari, L'Éclaireur,10 rue Hérold, 75001 Paris

Braziliaans ontwerper en architect Gustavo Lins heeft een serie van twaalf porseleinen bustes gemaakt voor de porseleinfabriek Nymphenburg. De beelden worden nog tot en met 26 februari tentoongesteld in de beroemde modeboetiek l'Éclaireur in Parijs. Nymphenburg is een grote naam in de wereld van porselein. Het behoorde tot de zeven grote Duitse porseleinfabrieken in de 18de eeuw. Het is op verzoek van Nymphenburg dat Lins in 2007 met zijn eigen ontwerpen begon te experimenteren in porselein. Voor deze gelimiteerde serie drenkte hij stoffen in vloeibaar porselein en die drapeerde hij op levensgrote bustes. Het resultaat: satijngladde bustes die een natuurlijke elegantie uitstralen. Aïsa Knockaert Nog tot en met 26 februari, L'Éclaireur,10 rue Hérold, 75001 Paris