Het Italiaanse modehuis Gucci werkt jaarlijks samen met het Filmfestival van Venetië om de Award for Women in Cinema uit te reiken. Ze hebben de genomineerden voor de editie van dit jaar bekend gemaakt. Dat meldt WWD.

De award beloont vrouwen die uitstekende artistieke prestaties geleverd hebben in de filmsector. De genomineerden voor dit jaar zijn Colleen Atwood, de kostuumontwerpster van 'Snow White and the Huntsman', Nadine Labaki, de regisseur van 'Where do we go now?', Brit Marling, actrice in 'Another Earth', Sharmeen Obaid-Chinoy, regisseur van 'Saving Face' en Thelma Schoonmaker van de film 'Hugo'.

De jury wordt geleid door Frida Giannini en bevat actrice Zoë Saldana, regisseur Paolo Sorrentino, filmjournalist Giulia D'Agnolo Vallan en ten slotte ook Mary Schmidt Campbell, de directeur van de New York University Tisch School of the Arts. De winnaar zal bekend gemaakt worden op 31 augustus in Venetië.

Dit jaar is nog specialer dan andere omdat Gucci ook heeft samengewerkt met de Martin Scorsese Film Foundation om de politieke thriller 'Il caso Mattei' van Francesco Rossi te herstellen en opnieuw te vertonen op het filmfestival. "We eren dit jaar niet enkel de nieuwe pioniers, maar ook de carrière van Rossi en zijn impact op de Italiaanse cinema", zegt Giannini. (RDM)

Het Italiaanse modehuis Gucci werkt jaarlijks samen met het Filmfestival van Venetië om de Award for Women in Cinema uit te reiken. Ze hebben de genomineerden voor de editie van dit jaar bekend gemaakt. Dat meldt WWD.De award beloont vrouwen die uitstekende artistieke prestaties geleverd hebben in de filmsector. De genomineerden voor dit jaar zijn Colleen Atwood, de kostuumontwerpster van 'Snow White and the Huntsman', Nadine Labaki, de regisseur van 'Where do we go now?', Brit Marling, actrice in 'Another Earth', Sharmeen Obaid-Chinoy, regisseur van 'Saving Face' en Thelma Schoonmaker van de film 'Hugo'. De jury wordt geleid door Frida Giannini en bevat actrice Zoë Saldana, regisseur Paolo Sorrentino, filmjournalist Giulia D'Agnolo Vallan en ten slotte ook Mary Schmidt Campbell, de directeur van de New York University Tisch School of the Arts. De winnaar zal bekend gemaakt worden op 31 augustus in Venetië. Dit jaar is nog specialer dan andere omdat Gucci ook heeft samengewerkt met de Martin Scorsese Film Foundation om de politieke thriller 'Il caso Mattei' van Francesco Rossi te herstellen en opnieuw te vertonen op het filmfestival. "We eren dit jaar niet enkel de nieuwe pioniers, maar ook de carrière van Rossi en zijn impact op de Italiaanse cinema", zegt Giannini. (RDM)