In het Carlton Hotel in Cannes is voor maar liefst veertig miljoen euro aan juwelen gestolen. Dat berichten verschillende media.

Het nieuws van de overval werd bekendgemaakt door persbureau AP. Het zou gaan om een gewapende overval in het Carlton Hotel in Cannes. Er werden sieraden gestolen met een waarde van zo'n veertig miljoen euro. Op het moment van de overval was in het Franse hotel een tentoonstelling aan de gang van sieraden.

Volgens de politiekwoordvoerder zou de diefstal hebben plaatsgevonden op klaarlichte dag, rond de middag. Of het werkelijk zou gaan om één dader kon de woordvoerder niet bevestigen.

Eerdere diefstallen in Cannes

Het is niet de eerste keer dat er in Cannes een grote hoeveelheid juwelen, met een hoge waarde, worden gestolen. Zo werd er tijdens het filmfestival van Cannes uit het Novotel sieren van Chopard gestolen met een waarde van ongeveer 750.000 euro. De juwelen werden gestolen uit de kamer van een van de werknemers van de Zwitserse horloge-en juwelenmaker.

Daarnaast was er nog een tweede diefstal in een exclusief hotel in de stad. De dieven gingen aan de haal met de ketting van De Grisogono, die volgens de makers ervan zo'n twee miljoen euro waard is. (LVR)

In het Carlton Hotel in Cannes is voor maar liefst veertig miljoen euro aan juwelen gestolen. Dat berichten verschillende media. Het nieuws van de overval werd bekendgemaakt door persbureau AP. Het zou gaan om een gewapende overval in het Carlton Hotel in Cannes. Er werden sieraden gestolen met een waarde van zo'n veertig miljoen euro. Op het moment van de overval was in het Franse hotel een tentoonstelling aan de gang van sieraden. Volgens de politiekwoordvoerder zou de diefstal hebben plaatsgevonden op klaarlichte dag, rond de middag. Of het werkelijk zou gaan om één dader kon de woordvoerder niet bevestigen.Eerdere diefstallen in Cannes Het is niet de eerste keer dat er in Cannes een grote hoeveelheid juwelen, met een hoge waarde, worden gestolen. Zo werd er tijdens het filmfestival van Cannes uit het Novotel sieren van Chopard gestolen met een waarde van ongeveer 750.000 euro. De juwelen werden gestolen uit de kamer van een van de werknemers van de Zwitserse horloge-en juwelenmaker. Daarnaast was er nog een tweede diefstal in een exclusief hotel in de stad. De dieven gingen aan de haal met de ketting van De Grisogono, die volgens de makers ervan zo'n twee miljoen euro waard is. (LVR)