De coronacrisis heeft gevolgen voor de uitstoot van broeikasgassen. Door minder transport en een lagere energieproductie gaat de uitstoot een pak naar beneden. 'Dat is goed nieuw op korte termijn', zegt de organisatie. Maar de daling is niet genoeg om uiteindelijk te voldoen aan de internationale afspraken over de uitstoot van CO2.

De WMO roept de wereld op het klimaatprobleem in dezelfde geest aan te pakken als het coronavirus. Dat kan volgens de organisatie door stimulus-programma's te ontwikkelen voor een groenere wereldeconomie na de coronaviruspandemie.

'Eerdere economische crises zijn vaak gevolgd door een herstelperiode met een veel hogere emissiegroei dan voor de crisis', waarschuwt de WMO in een verklaring ter gelegenheid van Dag van de Aarde 2020. 'We moeten dezelfde vastberadenheid en eenheid tonen tegen de klimaatverandering als tegen COVID-19', zei WMO-chef Petteri Taalas. 'We moeten zowel de pandemie- als de klimaatveranderingscurves afvlakken.'

Uit het eindrapport van de WMO voor 2015-2019 blijkt dat dit de warmste periode was sinds het begin van het industriële tijdperk in de 18e eeuw. Daarnaast wezen alle andere indicatoren ook op versnelling klimaatverandering gedurende deze vijf jaar, inclusief stijgende koolstofdioxideniveaus, oceaantemperaturen en zeeniveaus en krimpende gletsjers.

De coronacrisis heeft gevolgen voor de uitstoot van broeikasgassen. Door minder transport en een lagere energieproductie gaat de uitstoot een pak naar beneden. 'Dat is goed nieuw op korte termijn', zegt de organisatie. Maar de daling is niet genoeg om uiteindelijk te voldoen aan de internationale afspraken over de uitstoot van CO2. De WMO roept de wereld op het klimaatprobleem in dezelfde geest aan te pakken als het coronavirus. Dat kan volgens de organisatie door stimulus-programma's te ontwikkelen voor een groenere wereldeconomie na de coronaviruspandemie.'Eerdere economische crises zijn vaak gevolgd door een herstelperiode met een veel hogere emissiegroei dan voor de crisis', waarschuwt de WMO in een verklaring ter gelegenheid van Dag van de Aarde 2020. 'We moeten dezelfde vastberadenheid en eenheid tonen tegen de klimaatverandering als tegen COVID-19', zei WMO-chef Petteri Taalas. 'We moeten zowel de pandemie- als de klimaatveranderingscurves afvlakken.' Uit het eindrapport van de WMO voor 2015-2019 blijkt dat dit de warmste periode was sinds het begin van het industriële tijdperk in de 18e eeuw. Daarnaast wezen alle andere indicatoren ook op versnelling klimaatverandering gedurende deze vijf jaar, inclusief stijgende koolstofdioxideniveaus, oceaantemperaturen en zeeniveaus en krimpende gletsjers.