De Brugse juweelontwerpster Aline Vandeplas was ooit getuige van een juwelenroof. Die ervaring en berichten over zinloos geweld kneedde ze om tot een conceptuele en juweelrijke installatie, die nu haar eerste solotentoonstelling siert.

Geïnspireerd door alles wat goud en klatergoud is, als goud blinkt of klinkt, verzamelde ze objecten, van jonagold tot Boule d'Or. Uit de schatkist van gevonden voorwerpen creÃ"erde ze vervolgens verrassende nieuwe juweelobjecten. "Noem het een gold-up: ik veredel alledaagse voorwerpen", zegt Vandeplas over haar eldorado.

Evelien Bracke

Gold-up, in Silke & The Gallery, Steenhouwersvest 49, Antwerpen.Tot 25 april.

De Brugse juweelontwerpster Aline Vandeplas was ooit getuige van een juwelenroof. Die ervaring en berichten over zinloos geweld kneedde ze om tot een conceptuele en juweelrijke installatie, die nu haar eerste solotentoonstelling siert.Geïnspireerd door alles wat goud en klatergoud is, als goud blinkt of klinkt, verzamelde ze objecten, van jonagold tot Boule d'Or. Uit de schatkist van gevonden voorwerpen creÃ"erde ze vervolgens verrassende nieuwe juweelobjecten. "Noem het een gold-up: ik veredel alledaagse voorwerpen", zegt Vandeplas over haar eldorado.Evelien BrackeGold-up, in Silke & The Gallery, Steenhouwersvest 49, Antwerpen.Tot 25 april.