Goed nieuws voor autoliefhebbers. De bouw van het nieuwe Porschemuseum in Stuttgart is bijna voltooid. De futuristische stalen constructie opent op 31 januari officieel haar deuren en zal plaats bieden aan zo'n tachtig Porsches. Daarvoor is een expositieruimte van 5.600 vierkante meter voorzien. Het Porschemuseum steunt op drie pijlers, waardoor het lijkt te zweven. Het opzet is een 'rollend' museum. Dat wil zeggen dat de auto's uit de collectie nog de straat op zullen gaan voor evenementen.

Liefhebbers zullen ook hun hart kunnen ophalen in de museumwerkplaats, waar de tentoongestelde auto's onderhouden worden of de Porsches van klanten gerenoveerd, in de museumshop of de evenementenhal. Het restaurant en de koffiebar kijken uit op de Stuttgartse Porscheplatz en de museumexpositie.

Ann Heylens.

Goed nieuws voor autoliefhebbers. De bouw van het nieuwe Porschemuseum in Stuttgart is bijna voltooid. De futuristische stalen constructie opent op 31 januari officieel haar deuren en zal plaats bieden aan zo'n tachtig Porsches. Daarvoor is een expositieruimte van 5.600 vierkante meter voorzien. Het Porschemuseum steunt op drie pijlers, waardoor het lijkt te zweven. Het opzet is een 'rollend' museum. Dat wil zeggen dat de auto's uit de collectie nog de straat op zullen gaan voor evenementen. Liefhebbers zullen ook hun hart kunnen ophalen in de museumwerkplaats, waar de tentoongestelde auto's onderhouden worden of de Porsches van klanten gerenoveerd, in de museumshop of de evenementenhal. Het restaurant en de koffiebar kijken uit op de Stuttgartse Porscheplatz en de museumexpositie.Ann Heylens.