Volgens de laatste studie aan de universiteit van Oxford, hebben zwangere vrouwen onder stress meer kans om een dochter te verwekken dan een zoon.

Bijvoorbeeld, na 11 september is het aantal geboren jongens sterk afgenomen in New York. Hetzelfde geldt voor de pasgeborenen in Berlijn na de val van de Muur en de daaropvolgende economische chaos.

Maar ook de stress van het dagelijkse leven blijkt hetzelfde effect te hebben. En gezien de actuele economische problemen, zou het wel eens kunnen dat het aantal geboren meisjes een heropleving kent.

En hoe zit het in uw familie? Jongen of meisje? En denkt u dat stress er voor iets tussen zat?

VS/VF

Volgens de laatste studie aan de universiteit van Oxford, hebben zwangere vrouwen onder stress meer kans om een dochter te verwekken dan een zoon. Bijvoorbeeld, na 11 september is het aantal geboren jongens sterk afgenomen in New York. Hetzelfde geldt voor de pasgeborenen in Berlijn na de val van de Muur en de daaropvolgende economische chaos. Maar ook de stress van het dagelijkse leven blijkt hetzelfde effect te hebben. En gezien de actuele economische problemen, zou het wel eens kunnen dat het aantal geboren meisjes een heropleving kent. En hoe zit het in uw familie? Jongen of meisje? En denkt u dat stress er voor iets tussen zat? VS/VF