De regering van de conservatieve Japanse premier Shinzo Abe geeft daarmee uitgerekend op de internationale vrouwendag gehoor aan een aanbeveling van het Hooggerechtshof, dat gesteld had dat de tot dan toe geldende termijn van zes maanden te lang was. De wijziging moet nu nog worden goedgekeurd door het Japanse parlement.

Discriminatie

De VN-commissie voor de uitbanning van discriminatie van vrouwen klaagt aan dat de wijziging van de sinds 1898 geldende wet niet ver genoeg gaat. "Het burgerlijk wetboek blijft enkel aan vrouwen - en niet aan hun mannen - gedurende een bepaalde periode na een scheiding een verbod op hertrouwen opleggen", zo luidt de kritiek. (Belga/EK)

De regering van de conservatieve Japanse premier Shinzo Abe geeft daarmee uitgerekend op de internationale vrouwendag gehoor aan een aanbeveling van het Hooggerechtshof, dat gesteld had dat de tot dan toe geldende termijn van zes maanden te lang was. De wijziging moet nu nog worden goedgekeurd door het Japanse parlement. De VN-commissie voor de uitbanning van discriminatie van vrouwen klaagt aan dat de wijziging van de sinds 1898 geldende wet niet ver genoeg gaat. "Het burgerlijk wetboek blijft enkel aan vrouwen - en niet aan hun mannen - gedurende een bepaalde periode na een scheiding een verbod op hertrouwen opleggen", zo luidt de kritiek. (Belga/EK)