'We hebben gekozen voor de naam omdat Geppetto hout tot leven bracht en wij bamboe tot leven brengen door er fietsen van te maken.' Het Geppetto-team komt iedere donderdagavond samen: 'Onze organisatie is gebouwd op pizza, bier en bamboe.'

Jef Merckx en zijn vrienden zijn altijd op zoek naar de meest ecologische materialen. Bamboe is erg stevig en een frame gemaakt van deze grassoort gaat jaren mee. Bovendien testten ze ook ecologische manieren uit om de fiets te verstevigen, zoals een bio-epoxy op basis van pindanoten.

'Bamboe is een heel leuk product om mee te werken, maar ook een moeilijk materiaal. Het is heel hard, dus het zagen gaat niet altijd gemakkelijk. En geen enkele stok is identiek.' Op termijn hoopt het Geppetto-team workshops te kunnen geven, de markt te veroveren en fietsen op maat te maken zodat iedereen met een uniek bamboe ros de weg op kan.

Urban Crafts is een initiatief dat jaarlijks nieuwe, jonge, creatieve makers selecteert en verenigt in een community van intussen meer dan 32.000 leden op Facebook. De deelnemers worden geselecteerd op basis van criteria zoals relevantie, hedendaags karakter en pro-activiteit. Ze krijgen ondersteuning om zichzelf online beter te profileren en offline te netwerken via evenementen en workshops. Urban Crafts is een gezamenlijk project van Trendwolves en Hello bank!.

Stem op jouw favoriet

Tot 12 december kan het publiek een stem uitbrengen om dé Urban Crafter 2016 te verkiezen. Surf naar www.urbancrafts.tv en ontdek de 32 Urban Crafters. Van 1 tot en met 18 december stellen de makers tentoon in de vitrines van de Lakenestraat tijdens Maker.Street

(LP)

'We hebben gekozen voor de naam omdat Geppetto hout tot leven bracht en wij bamboe tot leven brengen door er fietsen van te maken.' Het Geppetto-team komt iedere donderdagavond samen: 'Onze organisatie is gebouwd op pizza, bier en bamboe.' Jef Merckx en zijn vrienden zijn altijd op zoek naar de meest ecologische materialen. Bamboe is erg stevig en een frame gemaakt van deze grassoort gaat jaren mee. Bovendien testten ze ook ecologische manieren uit om de fiets te verstevigen, zoals een bio-epoxy op basis van pindanoten. 'Bamboe is een heel leuk product om mee te werken, maar ook een moeilijk materiaal. Het is heel hard, dus het zagen gaat niet altijd gemakkelijk. En geen enkele stok is identiek.' Op termijn hoopt het Geppetto-team workshops te kunnen geven, de markt te veroveren en fietsen op maat te maken zodat iedereen met een uniek bamboe ros de weg op kan. (LP)