Uit een onderzoek van een half miljoen Twitter-berichten door de Penn State University in de Verenigde Staten blijkt twintig procent van de gebruikers van de sociale netwerksite op een of andere manier merk- en productinformatie te verschaffen of te zoeken in zijn bijdragen.

Vele van de geanalyseerde berichten zijn op het eerste zicht banale bijdragen rond net gemaakte aankopen. Volgens het onderzoeksteam biedt een lange termijnanalyse van alle berichten ongeveer hetzelfde als uitvoerig (en duurder) marktonderzoek naar de voorkeuren en ervaringen van consumenten. Merken die hun doelgroep willen kennen - of weten hoe goed andere merken in de markt liggen - houden Twitter dus maar beter in de gaten.

Info: twitter.com

JoÃ"lle Verstraeten

Uit een onderzoek van een half miljoen Twitter-berichten door de Penn State University in de Verenigde Staten blijkt twintig procent van de gebruikers van de sociale netwerksite op een of andere manier merk- en productinformatie te verschaffen of te zoeken in zijn bijdragen.Vele van de geanalyseerde berichten zijn op het eerste zicht banale bijdragen rond net gemaakte aankopen. Volgens het onderzoeksteam biedt een lange termijnanalyse van alle berichten ongeveer hetzelfde als uitvoerig (en duurder) marktonderzoek naar de voorkeuren en ervaringen van consumenten. Merken die hun doelgroep willen kennen - of weten hoe goed andere merken in de markt liggen - houden Twitter dus maar beter in de gaten.Info: twitter.com JoÃ"lle Verstraeten