De lijst, die wordt verspreid naar organisatoren van evenementen en naar het grote publiek, zal dienen als middel om bezoekers en organisatoren van evenementen op de hoogte te stellen van de verandering. Bakjes, bestek of rietjes zullen bijvoorbeeld niet meer verdeeld kunnen worden. Voor elk van die voorwerpen wordt ook een alternatief voorgesteld.

Met de maatregel, die past in het Klimaatplan van de stad, wil Brussel een sterk signaal uitsturen in de strijd tegen vervuiling. Het verbod op plastic wegwerpproducten moet het afvalvolume in Brussel drastisch verminderen en bijdragen tot de netheid van de openbare ruimte. Een evaluatie van de maatregel is voorzien in de loop van 2020.

De lijst, die wordt verspreid naar organisatoren van evenementen en naar het grote publiek, zal dienen als middel om bezoekers en organisatoren van evenementen op de hoogte te stellen van de verandering. Bakjes, bestek of rietjes zullen bijvoorbeeld niet meer verdeeld kunnen worden. Voor elk van die voorwerpen wordt ook een alternatief voorgesteld. Met de maatregel, die past in het Klimaatplan van de stad, wil Brussel een sterk signaal uitsturen in de strijd tegen vervuiling. Het verbod op plastic wegwerpproducten moet het afvalvolume in Brussel drastisch verminderen en bijdragen tot de netheid van de openbare ruimte. Een evaluatie van de maatregel is voorzien in de loop van 2020.