Het lijkt alsof jongerenmerk Abercrombie & Fitch er alles aan doet om zo discriminerend mogelijk te werk te gaan. Enkel (aspirant) modellen mogen hun winkels bemannen, waar u sinds kort ook geen kleding boven maat 40 zal vinden omdat A&F's CEO Mike Jeffries vindt dat het merk zich moet richten op "populaire, mooie jongeren". Hij geeft grif toe dat het merk bepaalde soorten mensen uitsluit en zegt dat hij zijn overstock liever verbrandt dan kleding te doneren aan daklozen of tweedehandswinkels.

Het heeft lang geduurd, maar men begint zich massaal te verzetten tegen de werkethiek van het kledingmerk. De meest ludieke actie komt misschien wel van de jonge Amerikaanse filmmaker Greg Karber. In onderstaand filmpje is te zien hoe Karber tweedehandswinkels afschuimt op zoek naar Abercrombie&Fitch kleding en ze uitdeelt aan daklozen - ofte: precies het volk dat Mike Jeffries NIET met het A&F logo wil zien.

Karber roept vervolgens iedereen op om hetzelfde te doen en de actie te delen op Twitter en Facebook onder de hashtag #FitchTheHomeless. (KS)

Het lijkt alsof jongerenmerk Abercrombie & Fitch er alles aan doet om zo discriminerend mogelijk te werk te gaan. Enkel (aspirant) modellen mogen hun winkels bemannen, waar u sinds kort ook geen kleding boven maat 40 zal vinden omdat A&F's CEO Mike Jeffries vindt dat het merk zich moet richten op "populaire, mooie jongeren". Hij geeft grif toe dat het merk bepaalde soorten mensen uitsluit en zegt dat hij zijn overstock liever verbrandt dan kleding te doneren aan daklozen of tweedehandswinkels. Het heeft lang geduurd, maar men begint zich massaal te verzetten tegen de werkethiek van het kledingmerk. De meest ludieke actie komt misschien wel van de jonge Amerikaanse filmmaker Greg Karber. In onderstaand filmpje is te zien hoe Karber tweedehandswinkels afschuimt op zoek naar Abercrombie&Fitch kleding en ze uitdeelt aan daklozen - ofte: precies het volk dat Mike Jeffries NIET met het A&F logo wil zien. Karber roept vervolgens iedereen op om hetzelfde te doen en de actie te delen op Twitter en Facebook onder de hashtag #FitchTheHomeless. (KS)