De ketens van tweedehandswinkels Troc.com en Cash Converters hebben de afgelopen dagen gemiddeld 10 procent meer bezoekers over de vloer gehad dan in dezelfde periode vorig jaar. Steeds meer mensen willen namelijk hun 'foute' kerstcadeaus van de hand doen.

Uit een online onderzoek van Troc.com blijkt dat vorig jaar 29 procent van de mensen die een fout cadeau kregen van plan was om het cadeau door te verkopen. Steeds meer mensen verkopen hun geschenken door, luidt het.

Dat gebeurt vooral via het internet (73 procent), maar ook rommelmarkten (24 procent) en depotverkoopwinkels (20 procent) zijn populair. "De winkels winnen aan populariteit omdat de mensen meteen geld willen in ruil voor hun producten, terwijl ze via het internet langer moeten wachten", aldus Pierre Boseret, algemeen directeur van Troc.com Benelux.

Bij Troc.com verkopen de mensen vooral boeken en cd's door, maar ook decoratie-artikelen zijn populair. Chantal Heymans, algemeen directeur van Cash Converters, voegt nog toe dat de mensen na Kerstmis vooral hun niet-gebruikte gsm's, dvd's, videospelen, fototoestellen, horloges of elektronisch huishoudgereedschap tegen de beste prijs willen doorkopen.

"Na de dure feestdagen willen velen nog geld verdienen aan de foute cadeaus die ze onder de kerstboom vonden", legt Boseret uit. "Bovendien hebben de mensen steeds minder complexen om hun cadeaus van de hand te doen en willen ze zo veel mogelijk voordelen halen uit de cadeaus die ze krijgen." (Belga/RDM)

De ketens van tweedehandswinkels Troc.com en Cash Converters hebben de afgelopen dagen gemiddeld 10 procent meer bezoekers over de vloer gehad dan in dezelfde periode vorig jaar. Steeds meer mensen willen namelijk hun 'foute' kerstcadeaus van de hand doen. Uit een online onderzoek van Troc.com blijkt dat vorig jaar 29 procent van de mensen die een fout cadeau kregen van plan was om het cadeau door te verkopen. Steeds meer mensen verkopen hun geschenken door, luidt het. Dat gebeurt vooral via het internet (73 procent), maar ook rommelmarkten (24 procent) en depotverkoopwinkels (20 procent) zijn populair. "De winkels winnen aan populariteit omdat de mensen meteen geld willen in ruil voor hun producten, terwijl ze via het internet langer moeten wachten", aldus Pierre Boseret, algemeen directeur van Troc.com Benelux. Bij Troc.com verkopen de mensen vooral boeken en cd's door, maar ook decoratie-artikelen zijn populair. Chantal Heymans, algemeen directeur van Cash Converters, voegt nog toe dat de mensen na Kerstmis vooral hun niet-gebruikte gsm's, dvd's, videospelen, fototoestellen, horloges of elektronisch huishoudgereedschap tegen de beste prijs willen doorkopen. "Na de dure feestdagen willen velen nog geld verdienen aan de foute cadeaus die ze onder de kerstboom vonden", legt Boseret uit. "Bovendien hebben de mensen steeds minder complexen om hun cadeaus van de hand te doen en willen ze zo veel mogelijk voordelen halen uit de cadeaus die ze krijgen." (Belga/RDM)