De Brusselse 'Knott Gallery' opent op 28 maart de uiterst bijzondere tentoonstelling Skin. Dit unieke project tracht borstkanker en kunst met elkaar te verenigen.

Borstkanker is de meest voorkomende kankervorm bij vrouwen. In 2011 werden wereldwijd anderhalf miljoen vrouwen geconfronteerd met deze ziekte. Om hen een hart onder de riem te steken, opent in Brussel op 28 maart de tentoonstelling Skin. Maar liefst 21 kunstenaars, van fotografen tot ontwerpers, lieten zich bijstaan door vrouwen in strijd met borstkanker. Zo hadden ze enerzijds de kans hun ervaringen over kanker te delen, maar konden ze tegelijkertijd ook steun geven aan anderen.

"Skin staat voor een gezonde levendige huid, voor vrouwelijkheid en identiteit.

Het staat voor een nieuwe zelf, met of zonder borsten, met of zonder eierstokken, met of zonder haar", aldus Cécil Reboul-Cleach van Skin. Alle werken zullen tijdens de tentoonstelling ook te koop worden aangeboden. De opbrengst zal gebruikt worden om de tentoonstelling te laten rondreizen in verschillende ziekenhuizen in België en Frankrijk. Daarnaast gaat ook een deel naar het Medisch Onderzoekscentrum van het Instituut Curie en de organisatie van nieuwe ateliers en tentoonstellingen. (ADC)

De tentoonstelling loopt van 28 tot 30 maart in de Brusselse Knott Gallery. Meer info via http://www.jeanpaulknott.com.

De Brusselse 'Knott Gallery' opent op 28 maart de uiterst bijzondere tentoonstelling Skin. Dit unieke project tracht borstkanker en kunst met elkaar te verenigen. Borstkanker is de meest voorkomende kankervorm bij vrouwen. In 2011 werden wereldwijd anderhalf miljoen vrouwen geconfronteerd met deze ziekte. Om hen een hart onder de riem te steken, opent in Brussel op 28 maart de tentoonstelling Skin. Maar liefst 21 kunstenaars, van fotografen tot ontwerpers, lieten zich bijstaan door vrouwen in strijd met borstkanker. Zo hadden ze enerzijds de kans hun ervaringen over kanker te delen, maar konden ze tegelijkertijd ook steun geven aan anderen. "Skin staat voor een gezonde levendige huid, voor vrouwelijkheid en identiteit. Het staat voor een nieuwe zelf, met of zonder borsten, met of zonder eierstokken, met of zonder haar", aldus Cécil Reboul-Cleach van Skin. Alle werken zullen tijdens de tentoonstelling ook te koop worden aangeboden. De opbrengst zal gebruikt worden om de tentoonstelling te laten rondreizen in verschillende ziekenhuizen in België en Frankrijk. Daarnaast gaat ook een deel naar het Medisch Onderzoekscentrum van het Instituut Curie en de organisatie van nieuwe ateliers en tentoonstellingen. (ADC) De tentoonstelling loopt van 28 tot 30 maart in de Brusselse Knott Gallery. Meer info via http://www.jeanpaulknott.com.