Toen de Texaanse fotografe Jaime Moore haar dochter wilde vastleggen voor haar vijfde verjaardag, koos ze vijf baanbrekende vrouwen uit de geschiedenis waar Emma zich aan zou kunnen spiegelen. Hiermee doorbreekt ze het cliché van de fotoreeksen waar kleine meisjes in sprookjesprinsessen worden verkleed.

Tijdens haar zoektocht naar originele ideeën voor jaarportretten stootte Jaime Moore op talloze Disneyprinsessen en andere fictieve personages. De fotografe heeft geen probleem met Disney, maar is van mening dat voor het overgrote deel van de bevolking sprookjesprinses worden geen realistisch doel is.

Iconische vrouwen

Moore dacht na over welke vrouwen ze geschikt achtte als rolmodel voor haar dochtertje en stelde vijf sterke vrouwen voor aan Emma die meteen enthousiast was over het plan. Emma werd verkleed als Coco Chanel, Helen Keller, Amelia Earhart, Susan B. Anthony en Jane Goodall. Stuk voor stuk vrouwen die iets verwezenlijkt hebben in de geschiedenis en meisjes tonen dat ze iets kunnen betekenen als ze hun eigen pad bewandelen.

Emma for president

Dankzij deze vijf iconische vrouwen hebben vrouwen het nu heel wat gemakkelijker. 'Mijn dochter werd niet geboren in een koninklijke familie, maar wel in een land waar ze kan stemmen, dokter worden, of piloot, astronaut en zelfs president als ze dat zou willen. En dat is wat echt telt. Ik wilde dat ze de waarde zou kennen van deze fantastische vrouwen die tegen alles in zijn gegaan zodat zij alles zou kunnen hebben,' legt Moore uit.

Inspirerende beelden

Voor Jaime en Emma was het een fantastische moeder-dochterervaring, maar het project begon ook een leven te leiden ver buiten hun familiale kring. De foto's gingen viraal online en de fotografe ontving ontelbare reacties en likes via haar website en sociale media. Mensen wereldwijd bedankten haar om haar creatieve project en lieten zich inspireren. Het project zou naar verluidt ook een vervolg krijgen wegens het succes van de eerste editie. Het is dus uitkijken naar de volgende reeks inspirerende vrouwen waar Emma - en hopelijk vele andere jonge meisjes - in getransformeerd zullen worden in de toekomst. (LP)

Toen de Texaanse fotografe Jaime Moore haar dochter wilde vastleggen voor haar vijfde verjaardag, koos ze vijf baanbrekende vrouwen uit de geschiedenis waar Emma zich aan zou kunnen spiegelen. Hiermee doorbreekt ze het cliché van de fotoreeksen waar kleine meisjes in sprookjesprinsessen worden verkleed.Tijdens haar zoektocht naar originele ideeën voor jaarportretten stootte Jaime Moore op talloze Disneyprinsessen en andere fictieve personages. De fotografe heeft geen probleem met Disney, maar is van mening dat voor het overgrote deel van de bevolking sprookjesprinses worden geen realistisch doel is.Iconische vrouwenMoore dacht na over welke vrouwen ze geschikt achtte als rolmodel voor haar dochtertje en stelde vijf sterke vrouwen voor aan Emma die meteen enthousiast was over het plan. Emma werd verkleed als Coco Chanel, Helen Keller, Amelia Earhart, Susan B. Anthony en Jane Goodall. Stuk voor stuk vrouwen die iets verwezenlijkt hebben in de geschiedenis en meisjes tonen dat ze iets kunnen betekenen als ze hun eigen pad bewandelen.Emma for presidentDankzij deze vijf iconische vrouwen hebben vrouwen het nu heel wat gemakkelijker. 'Mijn dochter werd niet geboren in een koninklijke familie, maar wel in een land waar ze kan stemmen, dokter worden, of piloot, astronaut en zelfs president als ze dat zou willen. En dat is wat echt telt. Ik wilde dat ze de waarde zou kennen van deze fantastische vrouwen die tegen alles in zijn gegaan zodat zij alles zou kunnen hebben,' legt Moore uit.Inspirerende beeldenVoor Jaime en Emma was het een fantastische moeder-dochterervaring, maar het project begon ook een leven te leiden ver buiten hun familiale kring. De foto's gingen viraal online en de fotografe ontving ontelbare reacties en likes via haar website en sociale media. Mensen wereldwijd bedankten haar om haar creatieve project en lieten zich inspireren. Het project zou naar verluidt ook een vervolg krijgen wegens het succes van de eerste editie. Het is dus uitkijken naar de volgende reeks inspirerende vrouwen waar Emma - en hopelijk vele andere jonge meisjes - in getransformeerd zullen worden in de toekomst. (LP)