De Canadese fotografe Mariel Clayton heeft wel een heel grote verbeeldingswereld. In haar foto's vermoorden Barbie en Ken elkaar op gruwelijke wijze met veel bloed en afgehakte hoofden.

De twee populaire poppen gaan elkaar thuis te lijf met keukenmessen en Kalasjnikovs en dit allemaal voor de ogen van hun (poppen)kinderen. Als ze elkaar niet aan het ombrengen zijn, dan doen ze aan bizarre sekspraktijken zoals bondage en triootjes. Ze is naar eigen zeggen geïnspireerd geweest door Japanse miniatuurpoppen en kiest nu voor Barbie omdat zij het toonbeeld is van vrouwelijke perfectie. Ze vind Barbie een slecht rolmodel voor kinderen omdat de pop volgens haar symbool staat voor oppervlakkigheid en irreële volmaaktheid.

Met haar foto's speelt ze in op de actualiteit en kaart ze ook de traditionele rollenpatronen aan. In de huiselijke geweldsscènes geeft Barbie Ken er goed van langs en blijkt ze niet de perfecte droomvrouw te zijn. Deze beelden zijn alvast niet geschikt voor gevoelige kinderen. Gelukkig heeft ze een zwak voor kunst en geschiedenis en bootst ze ook wereldberoemde schilderijen na met Barbie in de hoofdrol zoals 'Het Melkmeisje' en 'Girl With a Pearl Earring' van Vermeer. Je kan haar werk kopen op de website van 5 pieces gallery. (AV)

De Canadese fotografe Mariel Clayton heeft wel een heel grote verbeeldingswereld. In haar foto's vermoorden Barbie en Ken elkaar op gruwelijke wijze met veel bloed en afgehakte hoofden.De twee populaire poppen gaan elkaar thuis te lijf met keukenmessen en Kalasjnikovs en dit allemaal voor de ogen van hun (poppen)kinderen. Als ze elkaar niet aan het ombrengen zijn, dan doen ze aan bizarre sekspraktijken zoals bondage en triootjes. Ze is naar eigen zeggen geïnspireerd geweest door Japanse miniatuurpoppen en kiest nu voor Barbie omdat zij het toonbeeld is van vrouwelijke perfectie. Ze vind Barbie een slecht rolmodel voor kinderen omdat de pop volgens haar symbool staat voor oppervlakkigheid en irreële volmaaktheid. Met haar foto's speelt ze in op de actualiteit en kaart ze ook de traditionele rollenpatronen aan. In de huiselijke geweldsscènes geeft Barbie Ken er goed van langs en blijkt ze niet de perfecte droomvrouw te zijn. Deze beelden zijn alvast niet geschikt voor gevoelige kinderen. Gelukkig heeft ze een zwak voor kunst en geschiedenis en bootst ze ook wereldberoemde schilderijen na met Barbie in de hoofdrol zoals 'Het Melkmeisje' en 'Girl With a Pearl Earring' van Vermeer. Je kan haar werk kopen op de website van 5 pieces gallery. (AV)