Het internationale modellenbureau Ford klaagt twee modellen aan die bij hen in dienst zijn omdat ze getekend hebben bij een ander modellenbureau. Dat meldt WWD.

Ford vraagt 1 miljoen dollar van elk model en heeft bovendien ook het rivaliserende bureau Men Women NY Model Management aangeklaagd voor 2 miljoen dollar. Ford beweert dat Alana Zimmer en Karolina Waz hun contracten verbroken hebben en dat Men Women NY Model Management hen heeft weggeplukt bij Ford.

"Het modellenbureau heeft nogmaals bewezen dat ze niets uit de weg gaan en er op uit zijn om onze modellen weg te halen", beweren de papieren die WWD kon inkijken. "Er zijn ook andere modellen die zijn aangesproken door Men Women NY Model Management."

Zowel Alana Zimmer als Karolina Waz hebben reeds een succesvolle carrière achter rug. Zo liep Alana shows van Haider Ackermann, Dolce & Gabbana en Mulberry. Karolina was al te zien in shows van Chanel en Marc Jacobs.

Deze rechtszaak is niet de eerste in de modellenwereld. Zo raakte gisteren bekend dat enkele modellen hun bureaus aanklagen omdat ze zouden frauderen met het loon van de modellen. (RDM)

Het internationale modellenbureau Ford klaagt twee modellen aan die bij hen in dienst zijn omdat ze getekend hebben bij een ander modellenbureau. Dat meldt WWD.Ford vraagt 1 miljoen dollar van elk model en heeft bovendien ook het rivaliserende bureau Men Women NY Model Management aangeklaagd voor 2 miljoen dollar. Ford beweert dat Alana Zimmer en Karolina Waz hun contracten verbroken hebben en dat Men Women NY Model Management hen heeft weggeplukt bij Ford. "Het modellenbureau heeft nogmaals bewezen dat ze niets uit de weg gaan en er op uit zijn om onze modellen weg te halen", beweren de papieren die WWD kon inkijken. "Er zijn ook andere modellen die zijn aangesproken door Men Women NY Model Management." Zowel Alana Zimmer als Karolina Waz hebben reeds een succesvolle carrière achter rug. Zo liep Alana shows van Haider Ackermann, Dolce & Gabbana en Mulberry. Karolina was al te zien in shows van Chanel en Marc Jacobs. Deze rechtszaak is niet de eerste in de modellenwereld. Zo raakte gisteren bekend dat enkele modellen hun bureaus aanklagen omdat ze zouden frauderen met het loon van de modellen. (RDM)