Op 12 en 13 juli vindt in het Groentheater in Laken voor de 32ste keer Brosella Folk & Jazz plaats. Dit gratis festival in de schaduw van het Atomium biedt zowel vaste waarden als bijzondere 'ontdekkingen'. Net zoals de vorige edities staat de eerste dag in het teken van folk en zondag in het teken van jazz.

Zaterdag komen het Britse Chris Wood Trio, de bonte Fanfare La Panika, met muzikanten uit BelgiÃ", Bulgarije Frankrijk, en het Franse La Cor de la Plana, langs. Op zondag opent Les Doigts de l'Homme en staan ook het Maria Schneider Orchestra, Paul Bley en Flat Earth Society op het programma.

Op deze unieke locatie kon een ode aan Expo '58 niet ontbreken. En dat doet componist, klarinettist en saxofonist Peter Vermeersch met muziek en beelden uit die periode.

Voor de kinderen is er zoals elk jaar een exclusief programma "Brosella for the Kids". Het gaat om workshops, straattheater, circus en muziek, dit jaar onder andere met de opvoering Het Maskermannetje van Arno Huibers.

Brosella Folk & Jazz ontstond in 1977 als initiatief van de stad Brussel om het in onbruik geraakte Groentheater nieuw leven in te blazen. Het amfitheater in openlucht lag er sinds de wereldtentoonstelling van 1958 verwaarloosd bij. Doorheen de jaren kon het festival telkens op zo'n 25.000 bezoekers rekenen.

Ann Heylens.

Info: www.brosella.be

Op 12 en 13 juli vindt in het Groentheater in Laken voor de 32ste keer Brosella Folk & Jazz plaats. Dit gratis festival in de schaduw van het Atomium biedt zowel vaste waarden als bijzondere 'ontdekkingen'. Net zoals de vorige edities staat de eerste dag in het teken van folk en zondag in het teken van jazz. Zaterdag komen het Britse Chris Wood Trio, de bonte Fanfare La Panika, met muzikanten uit BelgiÃ", Bulgarije Frankrijk, en het Franse La Cor de la Plana, langs. Op zondag opent Les Doigts de l'Homme en staan ook het Maria Schneider Orchestra, Paul Bley en Flat Earth Society op het programma. Op deze unieke locatie kon een ode aan Expo '58 niet ontbreken. En dat doet componist, klarinettist en saxofonist Peter Vermeersch met muziek en beelden uit die periode. Voor de kinderen is er zoals elk jaar een exclusief programma "Brosella for the Kids". Het gaat om workshops, straattheater, circus en muziek, dit jaar onder andere met de opvoering Het Maskermannetje van Arno Huibers.Brosella Folk & Jazz ontstond in 1977 als initiatief van de stad Brussel om het in onbruik geraakte Groentheater nieuw leven in te blazen. Het amfitheater in openlucht lag er sinds de wereldtentoonstelling van 1958 verwaarloosd bij. Doorheen de jaren kon het festival telkens op zo'n 25.000 bezoekers rekenen. Ann Heylens. Info: www.brosella.be