De bekende winkelstraat Fifth Avenue in New York is na 11 jaar niet langer de duurste winkelstraat ter wereld. De straat werd van zijn troon gestoten door de Causeway Bay in Hong Kong. Dat meldt WWD.

Volgens een onderzoek van immokantoor Cushman & Wakefield blijkt dat de huurprijzen in de Causeway Bay met maar liefst 35 procent zijn gestegen in het voorbije jaar. De prijzen in New York zijn met 11 procent gestegen net als ook de prijzen op de Champs-Elysées die daarmee naar de derde plaats springt.

Om u een idee te geven van de dure huurprijzen; in Hong Kong betaal je nu 2630 dollar per vierkante meter, in New York 2500 dollar. Voor een pand in de winkelstraat in Parijs betaal je 1129 dollar per vierkante meter.

De reden voor de hoge kostprijs is dat de panden in deze straten worden ingenomen door de duurste topmerken ter wereld. Zo heeft de opening van Levi Strauss & Co. en een vernieuwde Hugo Boss winkel de marktwaarde van de Champs-Elysées sterk doen stijgen. (RDM)

De bekende winkelstraat Fifth Avenue in New York is na 11 jaar niet langer de duurste winkelstraat ter wereld. De straat werd van zijn troon gestoten door de Causeway Bay in Hong Kong. Dat meldt WWD.Volgens een onderzoek van immokantoor Cushman & Wakefield blijkt dat de huurprijzen in de Causeway Bay met maar liefst 35 procent zijn gestegen in het voorbije jaar. De prijzen in New York zijn met 11 procent gestegen net als ook de prijzen op de Champs-Elysées die daarmee naar de derde plaats springt. Om u een idee te geven van de dure huurprijzen; in Hong Kong betaal je nu 2630 dollar per vierkante meter, in New York 2500 dollar. Voor een pand in de winkelstraat in Parijs betaal je 1129 dollar per vierkante meter. De reden voor de hoge kostprijs is dat de panden in deze straten worden ingenomen door de duurste topmerken ter wereld. Zo heeft de opening van Levi Strauss & Co. en een vernieuwde Hugo Boss winkel de marktwaarde van de Champs-Elysées sterk doen stijgen. (RDM)