Van alle pleintjes waar tijdens de Zomer van Antwerpen Muziek in de Wijk speelt, is de Zurenborgse Dageraadplaats zonder twijfel het levendigste. Imposante platanen, gezellige caféterrasjes rondom: als het weer wat meewerkt, waan je je moeiteloos in de Provence.

Bij de aftrap van deze uitgave van de Zomer was de temperatuur aan de kille kant, maar het optreden van Tidal Waves, een stel energieke Zuid-Afrikanen uit het mijnstadje Klerksdorp ten zuiden van Johannesburg, deed het kwik fluks een paar graden stijgen. Special music for special people, zo omschreef leadzanger Zakes Wulana hun aanstekelijke mengsel van afro-roots-rock-dub-reggae, en de special people op het plein lieten zich niet pramen. Lekker lekker dans heet dat in het Afrikaans. En wie het hoofd in de nek wierp, zag de Poolster en de Grote Beer van heel dichtbij: duizend ledlichtjes op twaalf meter hoogte zorgden voor een extra feestelijk uitspansel. In het kader van de vergelijkende mojitotest: het kennerspanel achtte die van Piccolo Peccato een dikke acht op tien waard.

Linda Asselbergs

Nog tot 24 augustus elke vrijdagavond vanaf 19 uur.

Van alle pleintjes waar tijdens de Zomer van Antwerpen Muziek in de Wijk speelt, is de Zurenborgse Dageraadplaats zonder twijfel het levendigste. Imposante platanen, gezellige caféterrasjes rondom: als het weer wat meewerkt, waan je je moeiteloos in de Provence. Bij de aftrap van deze uitgave van de Zomer was de temperatuur aan de kille kant, maar het optreden van Tidal Waves, een stel energieke Zuid-Afrikanen uit het mijnstadje Klerksdorp ten zuiden van Johannesburg, deed het kwik fluks een paar graden stijgen. Special music for special people, zo omschreef leadzanger Zakes Wulana hun aanstekelijke mengsel van afro-roots-rock-dub-reggae, en de special people op het plein lieten zich niet pramen. Lekker lekker dans heet dat in het Afrikaans. En wie het hoofd in de nek wierp, zag de Poolster en de Grote Beer van heel dichtbij: duizend ledlichtjes op twaalf meter hoogte zorgden voor een extra feestelijk uitspansel. In het kader van de vergelijkende mojitotest: het kennerspanel achtte die van Piccolo Peccato een dikke acht op tien waard.Linda Asselbergs Nog tot 24 augustus elke vrijdagavond vanaf 19 uur.