De confrontatie met de weegschaal is voor veel vrouwen niet het fijnste moment van de dag. De weegschalen van 'Art de toilette' brengen misschien wat soelaas. De Amerikaanse designer Wendy Gold ontwierp tien weegschalen met elk een humoristische ondertoon. Op drie weegschalen zijn de cijfertjes zelfs volledig verdwenen.

Wat de 'affirmation' weegschaal u ook vertelt, het zal u ongetwijfeld plezieren - hoeveel u ook weegt. De cijfertjes op de display werden stuk voor stuk vervangen door positieve boodschappen als 'what a hot babe' en 'better with age'. Bij de 'ignorance is bliss' weegschaal zijn de cijfers naar beneden gezakt en volledig doorheen geschud. Het moto lijkt hier: wie niet weet niet deert?

De 'bun in the oven' weegschaal, ten slotte, wil zwangere vrouwen een hart onder de riem steken. Gewichtstoename bij een zwangerschap kan soms voor frustratie zorgen. Daarom verdwijnen ook bij deze zwangerschapsweegschaal de cijfers. Figuren van vrouwen in verschillende stadia van de zwangerschap komen hier in de plaats. Deze moeten de aandacht van de vrouw wegtrekken van de kilo's en terug focussen op wat belangrijk is: haar baby.

Naast deze drie modellen ontwierp Gold nog zeven andere weegschalen mét cijfertjes. Alle exemplaren zijn te koop op www.bathroomscaleart.com voor 95 dollar.

Ruth Vanden Berghe

De confrontatie met de weegschaal is voor veel vrouwen niet het fijnste moment van de dag. De weegschalen van 'Art de toilette' brengen misschien wat soelaas. De Amerikaanse designer Wendy Gold ontwierp tien weegschalen met elk een humoristische ondertoon. Op drie weegschalen zijn de cijfertjes zelfs volledig verdwenen.Wat de 'affirmation' weegschaal u ook vertelt, het zal u ongetwijfeld plezieren - hoeveel u ook weegt. De cijfertjes op de display werden stuk voor stuk vervangen door positieve boodschappen als 'what a hot babe' en 'better with age'. Bij de 'ignorance is bliss' weegschaal zijn de cijfers naar beneden gezakt en volledig doorheen geschud. Het moto lijkt hier: wie niet weet niet deert?De 'bun in the oven' weegschaal, ten slotte, wil zwangere vrouwen een hart onder de riem steken. Gewichtstoename bij een zwangerschap kan soms voor frustratie zorgen. Daarom verdwijnen ook bij deze zwangerschapsweegschaal de cijfers. Figuren van vrouwen in verschillende stadia van de zwangerschap komen hier in de plaats. Deze moeten de aandacht van de vrouw wegtrekken van de kilo's en terug focussen op wat belangrijk is: haar baby.Naast deze drie modellen ontwierp Gold nog zeven andere weegschalen mét cijfertjes. Alle exemplaren zijn te koop op www.bathroomscaleart.com voor 95 dollar.Ruth Vanden Berghe