Voor het vierde jaar op rij zijn tijdens de Week van de Fair Trade de awards voor eerlijke handel in BelgiÃ"uitgereikt. Deze keer gebeurde dat in het Atomium.

Terwijl in Gent de rode loper uitgerold werd voor de openingsceremonie voor het Filmfestival, werden op 6 oktober in het Atomium in Brussel de awards voor de eerlijke handel uitgereikt, de Be Fair Awards. Het Atomium speelde immers een belangrijke rol in de communicatiecampagne van de Week van de Fair Trade. De Be Fair Awards worden nu al voor de vierde keer verdeeld onder verenigingen, bedrijven en organisaties die zich met eerlijke handel bezig houden. Minister voor Ontwikkelingssamenwerking Charles Michel mocht de enveloppes openen én de bijhorende cheques van 5000 euro per prijs uitdelen.

Beste fair trade merk: Puro Fairtrade van koffiemerk Miko. Beste nieuwe fairtrade organisatie: Ethiquable. Voor het eerst werd er ook een algemenere duurzaamheidsprijs uitgedeeld, de Be sustainable award. Die ging naar het FSClabel dat hout uit duurzaam beheerde bossen certifieert.

Niet alleen Belgische initiatieven werden bekroond, maar ook intitiatieven in ontwikkelingslanden zelf. Die Be Fair Award voor de beste organisatie van Zuid/Zuid eerlijke handel ging naar MDI uit Zuid-Oost AziÃ".

Ondertussen kon ook het grote publiek meedingen naar een mini-award want iedereen kon foto's of filmpjes rond fair trade insturen. Het geestige animatiefilmpje over een letterlijk kleine koffieboer van Joeri Christiaen is een terechte winnaar.

Leen Creve

Voor het vierde jaar op rij zijn tijdens de Week van de Fair Trade de awards voor eerlijke handel in BelgiÃ"uitgereikt. Deze keer gebeurde dat in het Atomium.Terwijl in Gent de rode loper uitgerold werd voor de openingsceremonie voor het Filmfestival, werden op 6 oktober in het Atomium in Brussel de awards voor de eerlijke handel uitgereikt, de Be Fair Awards. Het Atomium speelde immers een belangrijke rol in de communicatiecampagne van de Week van de Fair Trade. De Be Fair Awards worden nu al voor de vierde keer verdeeld onder verenigingen, bedrijven en organisaties die zich met eerlijke handel bezig houden. Minister voor Ontwikkelingssamenwerking Charles Michel mocht de enveloppes openen én de bijhorende cheques van 5000 euro per prijs uitdelen. Beste fair trade merk: Puro Fairtrade van koffiemerk Miko. Beste nieuwe fairtrade organisatie: Ethiquable. Voor het eerst werd er ook een algemenere duurzaamheidsprijs uitgedeeld, de Be sustainable award. Die ging naar het FSClabel dat hout uit duurzaam beheerde bossen certifieert.Niet alleen Belgische initiatieven werden bekroond, maar ook intitiatieven in ontwikkelingslanden zelf. Die Be Fair Award voor de beste organisatie van Zuid/Zuid eerlijke handel ging naar MDI uit Zuid-Oost AziÃ". Ondertussen kon ook het grote publiek meedingen naar een mini-award want iedereen kon foto's of filmpjes rond fair trade insturen. Het geestige animatiefilmpje over een letterlijk kleine koffieboer van Joeri Christiaen is een terechte winnaar. Leen Creve