De tafels van koffiebars van grote steden gaan gebukt onder rekeningafschriften en laptops; steeds meer mensen nemen de vrijheid om buiten de beperkende muren van een kantoorgebouw hun job te vervullen, maar hebben daar niet altijd de ruimte voor. De oplossing daarvoor zijn coworkingspaces; ruimtes die beschikbaar gesteld worden voor mensen die niet eenzaam aan hun eigen keukentafel willen zitten tikken.

Autonoom werken dus, maar wel samen met anderen. Coworkingadepts geloven immers dat je door contact met anderen zelf meer gestimuleerd geraakt en er op die manier ook unieke ideeën en samenwerkingen kunnen ontstaan. Waar het vroeger nog een initiatief was van zelfstandige ICT-consultants is coworking vandaag de dag een smeltkroes van professionals uit diverse industrieën: graphic designers, fotografen, architecten, maar ook vertalers, journalisten en zelfs advocaten.

Een kersverse coworkingspace is Factory Forty, gelegen in Brussel en opgericht door David Sdika. "Vandaag de dag investeer je beter in intelligentie in plaats van muren", luidt zijn devies Zijn Factory Forty stelt een stimulerende en efficiënte werkomgeving voor die freelancers en ondernemers wil motiveren. Sdika's ultieme doel is een creatieve community te vormen waaruit verschillende conferenties, seminaries en networking diners en debatten kunnen voortvloeien.

Maar Factory Forty is meer dan een stimulerende werkomgeving; het is een knap staaltje interieurvormgeving. Het semi-industriële gebouw van 1200 m2 is onderverdeeld in een coworkingruimte, polyvalente vergaderzalen, een zonnige lounge en kleinere privé bureaus die coworkers de opportuniteit geven om door te groeien.

Wie hier komt werken voelt zich dankzij de stijlvolle vintage meubelen meteen op zijn gemak en de binnentuin met zijn bloemen, moestuin, kippenhok en bijenkorf zorgt voor een plattelandsgevoel in het midden van de stad.

Factory Forty is gelegen in de Oude Vijverstraat 40, 1190 Brussel. Neem zeker eens een kijkje op de website

De tafels van koffiebars van grote steden gaan gebukt onder rekeningafschriften en laptops; steeds meer mensen nemen de vrijheid om buiten de beperkende muren van een kantoorgebouw hun job te vervullen, maar hebben daar niet altijd de ruimte voor. De oplossing daarvoor zijn coworkingspaces; ruimtes die beschikbaar gesteld worden voor mensen die niet eenzaam aan hun eigen keukentafel willen zitten tikken. Autonoom werken dus, maar wel samen met anderen. Coworkingadepts geloven immers dat je door contact met anderen zelf meer gestimuleerd geraakt en er op die manier ook unieke ideeën en samenwerkingen kunnen ontstaan. Waar het vroeger nog een initiatief was van zelfstandige ICT-consultants is coworking vandaag de dag een smeltkroes van professionals uit diverse industrieën: graphic designers, fotografen, architecten, maar ook vertalers, journalisten en zelfs advocaten. Een kersverse coworkingspace is Factory Forty, gelegen in Brussel en opgericht door David Sdika. "Vandaag de dag investeer je beter in intelligentie in plaats van muren", luidt zijn devies Zijn Factory Forty stelt een stimulerende en efficiënte werkomgeving voor die freelancers en ondernemers wil motiveren. Sdika's ultieme doel is een creatieve community te vormen waaruit verschillende conferenties, seminaries en networking diners en debatten kunnen voortvloeien. Maar Factory Forty is meer dan een stimulerende werkomgeving; het is een knap staaltje interieurvormgeving. Het semi-industriële gebouw van 1200 m2 is onderverdeeld in een coworkingruimte, polyvalente vergaderzalen, een zonnige lounge en kleinere privé bureaus die coworkers de opportuniteit geven om door te groeien. Wie hier komt werken voelt zich dankzij de stijlvolle vintage meubelen meteen op zijn gemak en de binnentuin met zijn bloemen, moestuin, kippenhok en bijenkorf zorgt voor een plattelandsgevoel in het midden van de stad.