Mario Casilli legde de decadente en extravagante entertainment industrie van de eighties vast op camera: big hair, gedurfde make-up, epauletten en heel veel bling. Zijn kleurrijke portretten werden gebundeld in een boek en uitgegeven door Reel Art Press.

Joan Collins schrijft in het voorwoord dat ze geen enkele fotograaf kent die er zo goed in is geslaagd om een decennium in beeld te brengen dan Mario. Volgens de actrice vatte hij de decadentie en glamour van de eighties perfect in zijn fotografie.

Mario Casilli verwierf faam als fotograaf met zijn werk voor Playboy tussen 1957 en 1981. Zijn beelden van de playmates werden wereldberoemd en van Hugh Hefner, de baas van het magazine, kreeg hij de tweede keycard van de Playboy clubs.

In de eighties liet hij de playmates voor wat ze waren en maakte hij portretten van bekende muzikanten, filmsterren en acteurs uit televisieseries zoals Dallas en Dynasty. Hij legde de sterren vast op een manier dat het publiek kon voelen wat voor een glamoureus leven de rich and famous leidden tijdens de jaren tachtig. Hij fotografeerde ze allemaal: van Joan Collins tot Dolly Parton, van de Bee Gees tot Barbra Streisand.

Het boek vol camp en glamour uit de eighties wordt gelanceerd op 21 november bij Reel Art Press. (LP)

Mario Casilli legde de decadente en extravagante entertainment industrie van de eighties vast op camera: big hair, gedurfde make-up, epauletten en heel veel bling. Zijn kleurrijke portretten werden gebundeld in een boek en uitgegeven door Reel Art Press. Joan Collins schrijft in het voorwoord dat ze geen enkele fotograaf kent die er zo goed in is geslaagd om een decennium in beeld te brengen dan Mario. Volgens de actrice vatte hij de decadentie en glamour van de eighties perfect in zijn fotografie. Mario Casilli verwierf faam als fotograaf met zijn werk voor Playboy tussen 1957 en 1981. Zijn beelden van de playmates werden wereldberoemd en van Hugh Hefner, de baas van het magazine, kreeg hij de tweede keycard van de Playboy clubs. In de eighties liet hij de playmates voor wat ze waren en maakte hij portretten van bekende muzikanten, filmsterren en acteurs uit televisieseries zoals Dallas en Dynasty. Hij legde de sterren vast op een manier dat het publiek kon voelen wat voor een glamoureus leven de rich and famous leidden tijdens de jaren tachtig. Hij fotografeerde ze allemaal: van Joan Collins tot Dolly Parton, van de Bee Gees tot Barbra Streisand. Het boek vol camp en glamour uit de eighties wordt gelanceerd op 21 november bij Reel Art Press. (LP)