De expositie loopt van 20 juni 2012 tot 28 januari 2013 in het Salvatore Ferragamo Museum in Firenze. Inkomticket kost 5 euro.

Het museum van Salvatore Ferragamo in Firenze start een expositie gewijd aan Marilyn Monroe. "Het levensverhaal van Marilyn heeft me echt ontroerd. Ze was enig kind zonder een vaderfiguur en met een moeder die in het gesticht hoorde. Ze heeft nooit de liefde van een hecht gezin gekend", zegt Wanda Ferragamo, de moederkloek van de Ferragamo familie.

Aanwezig op de opening van de expositie waren Italiaanse actrices Valeria Solarino en Violante Placido en ook AnnaSophia Robb, die binnenkort de jonge Carrie Bradshaw zal spelen in een prequel op 'Sex and the City'. "Het is mijn eerste keer in Firenze en ik vind het een prachtige stad. Het is een eer om in Ferragamo's stad te zijn mogen zijn", zegt ze in WWD.

Ferragamo maakte gebruik van curators Stefania Ricci en Sergio Risaliti die een tentoonstelling samenstelde met enkele heel bekende foto's van Marilyn en kunstwerken die de ziel van die foto's weerspiegelen. (RDM)

Het museum van Salvatore Ferragamo in Firenze start een expositie gewijd aan Marilyn Monroe. "Het levensverhaal van Marilyn heeft me echt ontroerd. Ze was enig kind zonder een vaderfiguur en met een moeder die in het gesticht hoorde. Ze heeft nooit de liefde van een hecht gezin gekend", zegt Wanda Ferragamo, de moederkloek van de Ferragamo familie. Aanwezig op de opening van de expositie waren Italiaanse actrices Valeria Solarino en Violante Placido en ook AnnaSophia Robb, die binnenkort de jonge Carrie Bradshaw zal spelen in een prequel op 'Sex and the City'. "Het is mijn eerste keer in Firenze en ik vind het een prachtige stad. Het is een eer om in Ferragamo's stad te zijn mogen zijn", zegt ze in WWD. Ferragamo maakte gebruik van curators Stefania Ricci en Sergio Risaliti die een tentoonstelling samenstelde met enkele heel bekende foto's van Marilyn en kunstwerken die de ziel van die foto's weerspiegelen. (RDM)