Nahum Tevet woont en werkt in Tel Aviv. Hij is al meer dan veertig jaar een spilfiguur in de hedendaagse kunstscène van Israël en exposeerde al over gans de wereld. Tevet werkt op de grens tussen schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur. In Gent toont hij een selectie van kleine werken van de voorbije tien jaar en een grote installatie, 'Islands'.

De kunstenaar kwam tot wasdom in de jaren zeventig, onder de invloed van het minimalisme en post-minimalisme. Maar zijn kunstwerken dragen ook de erfenis van het constructivisme en Europese modernistische architectuur met zich mee. De werken van Nahum Tevet baseren zich daarom op de verbindingen tussen schilderen, beeldhouwkunst en architectuur.

Nahum Tevet, gf
Nahum Tevet © gf

Zijn veelvormige en complexe installaties trekken de kijkers mee in een rijke visuele en conceptuele ervaring.

Bij de werken van Tevet vraagt de kijker zich af waar hij precies naar kijkt. Wat is boven en onder? Kijken we naar de voorgrond of achterkant? Is het dichtbij of net veraf? De intrigerende constructies geven hun structuur nooit volledig bloot.

Praktisch

'Islands and Objects' 15 januari - 25 februari 2018

Opening: Zondag 14 januari 2018, 15u Opening speech om 15u30 door kunsthistoricus en -filosoof Thierry de Duve, gevolgd door een gesprek met de kunstenaar.

Kristof De Clercq gallery

Tichelrei 82, 9000 Gent

www.kristofdeclercq.com

Openingsuren: vrijdag, zaterdag en zondag, van 14u tot 18u & elke dag op afspraak

Nahum Tevet woont en werkt in Tel Aviv. Hij is al meer dan veertig jaar een spilfiguur in de hedendaagse kunstscène van Israël en exposeerde al over gans de wereld. Tevet werkt op de grens tussen schilderkunst, beeldhouwkunst en architectuur. In Gent toont hij een selectie van kleine werken van de voorbije tien jaar en een grote installatie, 'Islands'. De kunstenaar kwam tot wasdom in de jaren zeventig, onder de invloed van het minimalisme en post-minimalisme. Maar zijn kunstwerken dragen ook de erfenis van het constructivisme en Europese modernistische architectuur met zich mee. De werken van Nahum Tevet baseren zich daarom op de verbindingen tussen schilderen, beeldhouwkunst en architectuur. Zijn veelvormige en complexe installaties trekken de kijkers mee in een rijke visuele en conceptuele ervaring.Bij de werken van Tevet vraagt de kijker zich af waar hij precies naar kijkt. Wat is boven en onder? Kijken we naar de voorgrond of achterkant? Is het dichtbij of net veraf? De intrigerende constructies geven hun structuur nooit volledig bloot. Praktisch 'Islands and Objects' 15 januari - 25 februari 2018 Opening: Zondag 14 januari 2018, 15u Opening speech om 15u30 door kunsthistoricus en -filosoof Thierry de Duve, gevolgd door een gesprek met de kunstenaar.Kristof De Clercq gallery Tichelrei 82, 9000 Gentwww.kristofdeclercq.comOpeningsuren: vrijdag, zaterdag en zondag, van 14u tot 18u & elke dag op afspraak