Liefhebbers van exotische vruchtbomen, kleurrijke bloemen, wuivende palmbomen of ranke bamboe kunnen in het weekend van 24 en 25 augustus inspiratie opdoen en ervaringen uitwisselen in ruim twintig exotische tuinen over heel Vlaanderen.

"De meeste tuinen zijn gratis te bezoeken, ze zijn het mooist in deze periode," zegt organisator Geert De Maerschalck. "De hibiscussen met bloemen tot zelfs twintig centimeter doorsnee beginnen soms te bloeien, de waterlelies schitterend in het water, de magnolia grandiflora's laten hun bloemen van soms wel twintig centimeter ook zien en aan alle planten met exotisch fruit zijn er vruchten, soms al vergevorderd."

In Londerzeel kan je een Aziatische tuin gaan bekijken met ruim zestig soorten bamboe, acht soorten tuinbananen en een heus speelpaalkamp voor kinderen. In de buurt van Tongeren kan je een Japanse Shindotuin bezoeken, een bonsaituin en Japanse bloementuin. In Antwerpen werd een grote stadstuin omgetoverd tot een mediterraan paradijs. In Heist-op-den-Berg is er een tuin omgevormd tot een Himalayarijk.

Het Open Exotentuinweekend gaat door op 24 en 25 augustus. Meer informatie kan je terugvinden op de website van het Open Exotentuinweekend. (Belga/LVR)

Liefhebbers van exotische vruchtbomen, kleurrijke bloemen, wuivende palmbomen of ranke bamboe kunnen in het weekend van 24 en 25 augustus inspiratie opdoen en ervaringen uitwisselen in ruim twintig exotische tuinen over heel Vlaanderen. "De meeste tuinen zijn gratis te bezoeken, ze zijn het mooist in deze periode," zegt organisator Geert De Maerschalck. "De hibiscussen met bloemen tot zelfs twintig centimeter doorsnee beginnen soms te bloeien, de waterlelies schitterend in het water, de magnolia grandiflora's laten hun bloemen van soms wel twintig centimeter ook zien en aan alle planten met exotisch fruit zijn er vruchten, soms al vergevorderd." In Londerzeel kan je een Aziatische tuin gaan bekijken met ruim zestig soorten bamboe, acht soorten tuinbananen en een heus speelpaalkamp voor kinderen. In de buurt van Tongeren kan je een Japanse Shindotuin bezoeken, een bonsaituin en Japanse bloementuin. In Antwerpen werd een grote stadstuin omgetoverd tot een mediterraan paradijs. In Heist-op-den-Berg is er een tuin omgevormd tot een Himalayarijk. Het Open Exotentuinweekend gaat door op 24 en 25 augustus. Meer informatie kan je terugvinden op de website van het Open Exotentuinweekend. (Belga/LVR)