Vanaf 19 november geeft de Ethiopische luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines de controle van alle passagiersvluchten van de hoofdstad, Addis Abeba, naar Bangkok en Thailand over aan vrouwen. Aan boord zal al het personeel, van de piloten tot de luchtverkeerleiders, vrouwelijk zijn. Op die manier wil Ethiopian Airlines de genderverhouding in het bedrijf, dat nu 30% vrouwen tewerkstelt, gelijktrekken.

Tewolde Gebremariam, de CEO van het bedrijf, sprak over de historische zet: 'Het is een grote eer om zulke competente vrouwen in elk aspect van het gebied van de luchtvaart aan de slag te zien. Wij willen gelijke kansen geven en dat ook portretteren. Hiermee wil Ethiopian Airlines ook jonge Afrikaanse vrouwen inspireren om een carrière in de luchtvaart na te streven. Vrouwen zijn op dit continent de meest onontgonnen bron.'

Ethiopian Airlines wil ook in de besluitvormende posities van het bedrijf meer vrouwelijke managers aan het werk. Met deze zet tilt Ethiopian Airlines de gendergelijkheid naar een hoger niveau.

Vanaf 19 november geeft de Ethiopische luchtvaartmaatschappij Ethiopian Airlines de controle van alle passagiersvluchten van de hoofdstad, Addis Abeba, naar Bangkok en Thailand over aan vrouwen. Aan boord zal al het personeel, van de piloten tot de luchtverkeerleiders, vrouwelijk zijn. Op die manier wil Ethiopian Airlines de genderverhouding in het bedrijf, dat nu 30% vrouwen tewerkstelt, gelijktrekken.Tewolde Gebremariam, de CEO van het bedrijf, sprak over de historische zet: 'Het is een grote eer om zulke competente vrouwen in elk aspect van het gebied van de luchtvaart aan de slag te zien. Wij willen gelijke kansen geven en dat ook portretteren. Hiermee wil Ethiopian Airlines ook jonge Afrikaanse vrouwen inspireren om een carrière in de luchtvaart na te streven. Vrouwen zijn op dit continent de meest onontgonnen bron.' Ethiopian Airlines wil ook in de besluitvormende posities van het bedrijf meer vrouwelijke managers aan het werk. Met deze zet tilt Ethiopian Airlines de gendergelijkheid naar een hoger niveau.