Zondag 26 april is het weer Erfgoeddag. Een hele dag lang kan u dan in heel Vlaanderen en Brussel terecht voor een veelzijdig en verrassend erfgoedaanbod. Musea, archieven, jeugdbewegingen, verzamelaars en amateurskunstenaars zetten hun deuren wagenwijd voor u open. Leuk weetje: alle toegang gratis.

Dit jaar staat Erfgoeddag in het teken van vriendschap. Alle activiteiten werden opgebouwd rond de vraag 'Wat is vriendschap en hoe toont het zich?'. Er zijn tal van leuke dingen te ontdekken . Onder meer het Fort van Walem, bij Mechelen, is voor de eerste keer open voor het publiek. Het Gentse museum voor industriÃ"le archeologie en textiel plant dan weer een speciale fotoshoot.

Gezinnen met kinderen zijn zondag ook meer dan welkom. Het leuke Erfgoeddag-vliegje loodst u doorheen de kindvriendelijke activiteiten. U mag zich verwachten aan geleide bezoeken, concerten, spelletjes, proeverijen, wandelingen en nog veel meer.

Het volledige programma vindt u op de site van Erfgoeddag. Onder de indruk van het enorme aanbod? Ook na Erfgoeddag zijn de verschillende plaatsten uw bezoekje meer dan waard.

Ruth Vanden Berghe

Erfgoeddag loopt van 10u tot 18u, sommige organisaties blijven wat langer open.

Zondag 26 april is het weer Erfgoeddag. Een hele dag lang kan u dan in heel Vlaanderen en Brussel terecht voor een veelzijdig en verrassend erfgoedaanbod. Musea, archieven, jeugdbewegingen, verzamelaars en amateurskunstenaars zetten hun deuren wagenwijd voor u open. Leuk weetje: alle toegang gratis.Dit jaar staat Erfgoeddag in het teken van vriendschap. Alle activiteiten werden opgebouwd rond de vraag 'Wat is vriendschap en hoe toont het zich?'. Er zijn tal van leuke dingen te ontdekken . Onder meer het Fort van Walem, bij Mechelen, is voor de eerste keer open voor het publiek. Het Gentse museum voor industriÃ"le archeologie en textiel plant dan weer een speciale fotoshoot.Gezinnen met kinderen zijn zondag ook meer dan welkom. Het leuke Erfgoeddag-vliegje loodst u doorheen de kindvriendelijke activiteiten. U mag zich verwachten aan geleide bezoeken, concerten, spelletjes, proeverijen, wandelingen en nog veel meer.Het volledige programma vindt u op de site van Erfgoeddag. Onder de indruk van het enorme aanbod? Ook na Erfgoeddag zijn de verschillende plaatsten uw bezoekje meer dan waard.Ruth Vanden BergheErfgoeddag loopt van 10u tot 18u, sommige organisaties blijven wat langer open.