De Elite Model Look, die beschouwd wordt als een van de meest prestigieuze modellenwedstrijden ter wereld, keert na enkele jaren afwezigheid terug naar BelgiÃ". De winnares sleept een contract van twee jaar in de wacht bij modellenbureau Elite.

Er komen castings in Brussel, Gent, Moeskroen, Bergen/Charleroi, Luik en Luxemburg. De finale vindt in september in Brussel plaats. Aan de wedstrijd, die opgericht werd in 1983, nemen elk jaar ongeveer 350.000 meisjes van over de hele wereld deel. De winnares van de nationale finale gaat daarna naar de internationale selectie in China.

Vorig jaar kwam de Belgische Louise Maselis als winnares uit de bus in China. Zij had zich toen in Nederland ingeschreven gezien de wedstrijd sedert enkele jaren niet meer door het Belgische agentschap georganiseerd werd. De reden hiervoor waren procedureproblemen met de voormalige verantwoordelijke van Elite in BelgiÃ".

Wie haar kans wil wagen moet tussen 14 en 20 jaar oud zijn en minstens 1,72 meter groot.

Ann Heylens/Belga.

De Elite Model Look, die beschouwd wordt als een van de meest prestigieuze modellenwedstrijden ter wereld, keert na enkele jaren afwezigheid terug naar BelgiÃ". De winnares sleept een contract van twee jaar in de wacht bij modellenbureau Elite. Er komen castings in Brussel, Gent, Moeskroen, Bergen/Charleroi, Luik en Luxemburg. De finale vindt in september in Brussel plaats. Aan de wedstrijd, die opgericht werd in 1983, nemen elk jaar ongeveer 350.000 meisjes van over de hele wereld deel. De winnares van de nationale finale gaat daarna naar de internationale selectie in China.Vorig jaar kwam de Belgische Louise Maselis als winnares uit de bus in China. Zij had zich toen in Nederland ingeschreven gezien de wedstrijd sedert enkele jaren niet meer door het Belgische agentschap georganiseerd werd. De reden hiervoor waren procedureproblemen met de voormalige verantwoordelijke van Elite in BelgiÃ".Wie haar kans wil wagen moet tussen 14 en 20 jaar oud zijn en minstens 1,72 meter groot. Ann Heylens/Belga.