De Libanese ontwerper Elie Saab richt samen met het Londense College of Fashion een nieuwe studierichting op in Libanon. Tot nu toe was er geen hoogstaande modeopleiding beschikbaar in het land.

Vanaf september 2014 kunnen studenten de opleiding Bachelor of Arts in Fashion Design volgen aan de Libanese American University (LAU). De opleiding is een project van Elie Saab, het London College of Fashion en de LAU.

Saab groeide op in Libanon en is een autodidact op gebied van modeontwerp. Zijn hoofdatelier bevindt zich ook nu nog in zijn vaderland. De ontwerper hecht dan ook veel belang aan de introductie van een degelijke opleiding voor getalenteerde Libanese ontwerpers. "De visie achter deze studie is om de studenten uit de regio een hoogstaande mode-opleiding te geven zonder dat ze te ver moeten reizen. Ik ben erg tevreden over het aanbod omdat het een grote stap is in het ontstaan van een regionaal kloppend hard voor getalenteerde ontwerpers," lichtte Elie Saab toe.

De oprichting van de studie is een poging van de drie partijen om educatie in modeontwerp op hoog niveau naar Libanon te brengen. Het programma, waar Elie Saab erevoorzitter van is, heeft als doel een curriculum aan te bieden dat 'zowel relevant is voor de Arabische cultuur als internationaal in zijn bereik' vertelde het modehuis in een statement. (LP)

De Libanese ontwerper Elie Saab richt samen met het Londense College of Fashion een nieuwe studierichting op in Libanon. Tot nu toe was er geen hoogstaande modeopleiding beschikbaar in het land. Vanaf september 2014 kunnen studenten de opleiding Bachelor of Arts in Fashion Design volgen aan de Libanese American University (LAU). De opleiding is een project van Elie Saab, het London College of Fashion en de LAU. Saab groeide op in Libanon en is een autodidact op gebied van modeontwerp. Zijn hoofdatelier bevindt zich ook nu nog in zijn vaderland. De ontwerper hecht dan ook veel belang aan de introductie van een degelijke opleiding voor getalenteerde Libanese ontwerpers. "De visie achter deze studie is om de studenten uit de regio een hoogstaande mode-opleiding te geven zonder dat ze te ver moeten reizen. Ik ben erg tevreden over het aanbod omdat het een grote stap is in het ontstaan van een regionaal kloppend hard voor getalenteerde ontwerpers," lichtte Elie Saab toe. De oprichting van de studie is een poging van de drie partijen om educatie in modeontwerp op hoog niveau naar Libanon te brengen. Het programma, waar Elie Saab erevoorzitter van is, heeft als doel een curriculum aan te bieden dat 'zowel relevant is voor de Arabische cultuur als internationaal in zijn bereik' vertelde het modehuis in een statement. (LP)