In een Schots kasteel is een fles champagne van 115 jaar oud gevonden. De fles Veuve Clicquot werd gebotteld in 1893 en heeft meer dan een eeuw in een kast gelegen. De eeuwenoude champagne is mogelijk nog te drinken omdat hij al die tijd op een donkere plek gelegen heeft. Dat meldt de BBC.

De eigenaar van het kasteel, Chris James, vroeg zich al een tijdje af wat er zich er achter een van de deuren van een antieke kast bevond. Hij liet een slotenmaker komen om een sleutel te maken en trof de fles aan.

Volgens Veuve Clicquot is het de oudste, nog bestaande fles. "De fles is onbetaalbaar. Er is maar één exemplaar van en daarom is het uniek," aldus een woordvoerder van Veuve Clicquot. "We denken er niet aan de fles te verkopen want hij is veel te belangrijk voor ons."

De fles wordt nu tentoongesteld in het Veuve Clicquot bezoekcentrum in het Franse Reims, in de champagnestreek.

Ann Heylens.

In een Schots kasteel is een fles champagne van 115 jaar oud gevonden. De fles Veuve Clicquot werd gebotteld in 1893 en heeft meer dan een eeuw in een kast gelegen. De eeuwenoude champagne is mogelijk nog te drinken omdat hij al die tijd op een donkere plek gelegen heeft. Dat meldt de BBC.De eigenaar van het kasteel, Chris James, vroeg zich al een tijdje af wat er zich er achter een van de deuren van een antieke kast bevond. Hij liet een slotenmaker komen om een sleutel te maken en trof de fles aan.Volgens Veuve Clicquot is het de oudste, nog bestaande fles. "De fles is onbetaalbaar. Er is maar één exemplaar van en daarom is het uniek," aldus een woordvoerder van Veuve Clicquot. "We denken er niet aan de fles te verkopen want hij is veel te belangrijk voor ons." De fles wordt nu tentoongesteld in het Veuve Clicquot bezoekcentrum in het Franse Reims, in de champagnestreek.Ann Heylens.