Kate Middleton is voor het eerst officieel geportretteerd. Het resultaat werd onthuld in de National Portrait Gallery in Londen en dat in aanwezigheid van Kate Middleton (31) zelf en haar man prins William. De meningen over het kunstwerk zijn uiteenlopend.

Het eerste officiële portret van de Hertogin van Cambridge is van de hand van de kunstenaar Paul Emsley. Hij schilderde het gezicht van Kate op een donkere achtergrond. Emsley vertelt over zijn kunstwerk aan de Britse krant 'The Guardian': ' Een mooi egaal gezicht, zonder rimpels of lijntjes, maakt het soms moeilijker om karakter over te brengen". In totaal werkte de kunstenaar maar liefst 3,5 maand aan het project en kwam Kate Middleton twee keer in zijn atelier poseren.

Naar verluidt is Kate Middleton helemaal gek op het portret en omschrijft ze het als 'briljant'. Hoewel Kate Middleton erg positief is over het werk, zijn de meningen eerder verdeeld en is niet iedereen even positief. Zo is er de kritiek dat het portret niet genoeg lijkt op de 'echte' Kate en sommigen vinden het ronduit een lelijk portret.

Ook op de sociale media zijn er aan reacties op het portret geen gebrek. 'Dit portret kan de komende veertig jaar nog mee' en andere commentaren die vooral benadrukken dat de Kate op het portret veel ouder lijkt. Volgens 'tegenstanders van het werk' ziet ze er twintig jaar ouder uit en weeg ze zeker 20 kilo meer. Misschien wou Emsley anticiperen op haar zwangerschap? (LVR)

Kate Middleton is voor het eerst officieel geportretteerd. Het resultaat werd onthuld in de National Portrait Gallery in Londen en dat in aanwezigheid van Kate Middleton (31) zelf en haar man prins William. De meningen over het kunstwerk zijn uiteenlopend. Het eerste officiële portret van de Hertogin van Cambridge is van de hand van de kunstenaar Paul Emsley. Hij schilderde het gezicht van Kate op een donkere achtergrond. Emsley vertelt over zijn kunstwerk aan de Britse krant 'The Guardian': ' Een mooi egaal gezicht, zonder rimpels of lijntjes, maakt het soms moeilijker om karakter over te brengen". In totaal werkte de kunstenaar maar liefst 3,5 maand aan het project en kwam Kate Middleton twee keer in zijn atelier poseren. Naar verluidt is Kate Middleton helemaal gek op het portret en omschrijft ze het als 'briljant'. Hoewel Kate Middleton erg positief is over het werk, zijn de meningen eerder verdeeld en is niet iedereen even positief. Zo is er de kritiek dat het portret niet genoeg lijkt op de 'echte' Kate en sommigen vinden het ronduit een lelijk portret. Ook op de sociale media zijn er aan reacties op het portret geen gebrek. 'Dit portret kan de komende veertig jaar nog mee' en andere commentaren die vooral benadrukken dat de Kate op het portret veel ouder lijkt. Volgens 'tegenstanders van het werk' ziet ze er twintig jaar ouder uit en weeg ze zeker 20 kilo meer. Misschien wou Emsley anticiperen op haar zwangerschap? (LVR)