Op 10 september heeft voor het eerst de internationale nacht van de mode plaats. In dertien grote steden over de hele wereld wordt dan de mode 'gevierd'. Het initiatief komt van Conde Nast, de groep die onder andere de internationale edities van modemagazine Vogue uitgeeft. Ze wil op die manier de strijd aanbinden met de economische crisis.

Van Londen tot New York en van Milaan tot Mumbai, in de steden die meedoen blijven luxewinkels die dag tot 's avonds laat open. Redacteurs van Vogue, modellen en designers zakken af om stijllessen te geven. "Het is belangrijk consumenten opnieuw zin te doen krijgen in mode en shoppen", aldus Xavier Romatet, hoofd van Publications Conde Nast.

Of er Belgische steden meedoen is nog niet bekend. Winkelhouders die willen deelnemen moet zich voor 1 augustus registeren via fashionsnightout.com.

Ann Heylens.

Op 10 september heeft voor het eerst de internationale nacht van de mode plaats. In dertien grote steden over de hele wereld wordt dan de mode 'gevierd'. Het initiatief komt van Conde Nast, de groep die onder andere de internationale edities van modemagazine Vogue uitgeeft. Ze wil op die manier de strijd aanbinden met de economische crisis. Van Londen tot New York en van Milaan tot Mumbai, in de steden die meedoen blijven luxewinkels die dag tot 's avonds laat open. Redacteurs van Vogue, modellen en designers zakken af om stijllessen te geven. "Het is belangrijk consumenten opnieuw zin te doen krijgen in mode en shoppen", aldus Xavier Romatet, hoofd van Publications Conde Nast.Of er Belgische steden meedoen is nog niet bekend. Winkelhouders die willen deelnemen moet zich voor 1 augustus registeren via fashionsnightout.com.Ann Heylens.