De poster van de campagne toont een gesluierde vrouw met een blauw oog. Dat schrijft The Huffington Post.

De eerste campagne tegen vrouwengeweld in Saoedi-Arabië is gelanceerd door het 'King Khalid Charitable Foundation', een liefdadigheidsinstelling van de overleden koning Khalid, en heeft als doel de vrouwen en kinderen in het koninkrijk te beschermen. De foto van de gesluierde vrouw, met enkel haar ogen vrij, heeft als onderschrift: "Sommige dingen kan je niet bedekken, laten we samen vrouwengeweld bestrijden."

De campagne is een enorme stap in de goede richting voor een land waar vrouwen niet mogen autorijden en waar de politie streng toekijkt of ze niets misdoen volgens de islamitische wet. "Velen zien deze inspanningen tegen het geweld op vrouwen en kinderen als het tarten van eeuwenoude tradities en sociale codes", vertelde de psychologe Samira-Al-Ghamdi in 2008 tegen Arab News.

Vrouwenrechten

Volgens het genderrapport van 'The World Economic Forum' staat Saoedi-Arabië op de 131e plaats van 134 landen inzake genderongelijkheid. Onlangs pasten ze de wet aan en mogen vrouwen nu ook fietsen, mits vergezeld van een mannelijke begeleider en in 2004 kreeg het land dan weer zijn eerste vrouwelijke pilote, Hanadi Zakariya Hindi. Toch mogen vrouwen nog steeds het land niet verlaten zonder schriftelijke toestemming van hun man, ze hebben zelfs een technologie uitgevonden waarbij mannen een sms'je krijgen als hun vrouw de grens oversteekt. Pas in 2011 mochten vrouwen ook stemmen en in 2015 mogen ze zich nu ook kandidaat stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Keerpunt

Onder druk van het Internationaal Olympisch Comité zond de golfstaat twee vrouwelijke atletes naar de Olympische Spelen van afgelopen zomer en prinses Ameerah Al-Taweel, de vrouw van prins Alwaleed, is een bekende filantroop en vliegt de wereld rond om, ongesluierd en perfect opgemaakt, toespraken te geven over vrouwenrechten. (AV)

De poster van de campagne toont een gesluierde vrouw met een blauw oog. Dat schrijft The Huffington Post. De eerste campagne tegen vrouwengeweld in Saoedi-Arabië is gelanceerd door het 'King Khalid Charitable Foundation', een liefdadigheidsinstelling van de overleden koning Khalid, en heeft als doel de vrouwen en kinderen in het koninkrijk te beschermen. De foto van de gesluierde vrouw, met enkel haar ogen vrij, heeft als onderschrift: "Sommige dingen kan je niet bedekken, laten we samen vrouwengeweld bestrijden." De campagne is een enorme stap in de goede richting voor een land waar vrouwen niet mogen autorijden en waar de politie streng toekijkt of ze niets misdoen volgens de islamitische wet. "Velen zien deze inspanningen tegen het geweld op vrouwen en kinderen als het tarten van eeuwenoude tradities en sociale codes", vertelde de psychologe Samira-Al-Ghamdi in 2008 tegen Arab News. Vrouwenrechten Volgens het genderrapport van 'The World Economic Forum' staat Saoedi-Arabië op de 131e plaats van 134 landen inzake genderongelijkheid. Onlangs pasten ze de wet aan en mogen vrouwen nu ook fietsen, mits vergezeld van een mannelijke begeleider en in 2004 kreeg het land dan weer zijn eerste vrouwelijke pilote, Hanadi Zakariya Hindi. Toch mogen vrouwen nog steeds het land niet verlaten zonder schriftelijke toestemming van hun man, ze hebben zelfs een technologie uitgevonden waarbij mannen een sms'je krijgen als hun vrouw de grens oversteekt. Pas in 2011 mochten vrouwen ook stemmen en in 2015 mogen ze zich nu ook kandidaat stellen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Keerpunt Onder druk van het Internationaal Olympisch Comité zond de golfstaat twee vrouwelijke atletes naar de Olympische Spelen van afgelopen zomer en prinses Ameerah Al-Taweel, de vrouw van prins Alwaleed, is een bekende filantroop en vliegt de wereld rond om, ongesluierd en perfect opgemaakt, toespraken te geven over vrouwenrechten. (AV)