In San Antonio, Texas opent BiblioTech in de herfst haar deuren onder het toeziend oog van Nelson Wolff, Amerikaans politicus uit Bexar County. Wolff, zelf een onvervalste boekenwurm, vindt dat een modernisering van het medium op zijn plaats is. Hij hoopt 150 e-readers, 50 computers, 25 laptops en 25 tablets te voorzien voor gretige lezers. Het uitlenen gebeurt volledig digitaal en ter plaatse. Zijn mosterd om dit project op poten te zetten , haalde Wolff bij niemand minder dan Steve Jobs en diens biografie. "Als je wil weten hoe de bibliotheek er uit zal zien, stap eens een Apple-winkel binnen."

Wolff ziet het groots. Hij wil over de hele Bexar County verschillende digitale bibliotheken verspreiden. "Dit is geen vervanging voor de gewone bibliotheken, maar een uitbreiding," vertelt hij de lokale krant van San Antonio. "De wereld is aan het veranderen en dit is de meest effectieve manier om de samenleving van dergelijke diensten te voorzien." Aan het initiatief hangt een kostelijk prijskaartje, maar de politicus blijft positief. "Dit zal mensen met minder voorzieningen helpen bij te leren."

Lezers zullen één van de 100 beschikbare e-readers kunnen meenemen naar huis en zelfs enkele e-books op hun eigen reader downloaden. En daarmee is een bladzijde in de literatuurgeschiedenis omgeslagen. (LM)

In San Antonio, Texas opent BiblioTech in de herfst haar deuren onder het toeziend oog van Nelson Wolff, Amerikaans politicus uit Bexar County. Wolff, zelf een onvervalste boekenwurm, vindt dat een modernisering van het medium op zijn plaats is. Hij hoopt 150 e-readers, 50 computers, 25 laptops en 25 tablets te voorzien voor gretige lezers. Het uitlenen gebeurt volledig digitaal en ter plaatse. Zijn mosterd om dit project op poten te zetten , haalde Wolff bij niemand minder dan Steve Jobs en diens biografie. "Als je wil weten hoe de bibliotheek er uit zal zien, stap eens een Apple-winkel binnen." Wolff ziet het groots. Hij wil over de hele Bexar County verschillende digitale bibliotheken verspreiden. "Dit is geen vervanging voor de gewone bibliotheken, maar een uitbreiding," vertelt hij de lokale krant van San Antonio. "De wereld is aan het veranderen en dit is de meest effectieve manier om de samenleving van dergelijke diensten te voorzien." Aan het initiatief hangt een kostelijk prijskaartje, maar de politicus blijft positief. "Dit zal mensen met minder voorzieningen helpen bij te leren." Lezers zullen één van de 100 beschikbare e-readers kunnen meenemen naar huis en zelfs enkele e-books op hun eigen reader downloaden. En daarmee is een bladzijde in de literatuurgeschiedenis omgeslagen. (LM)