Weibo, de Chinese versie van Facebook, was het startpunt van deze uitdaging. Meisjes houden een blad A4-papier voor hun buik of rug om te tonen hoe dun ze zijn. Hoewel men in China misschien van nature slanker is dan in het Westen, is dit een onrealistisch schoonheidsideaal voor veel vrouwen.

Wat ons hoopvol stemt is dat de hashtag meer kritiek op de hype oplevert dan foto's van meisjes die het uitproberen. Weer maar eens een bewijs dat Body Positivity aan een opmars bezig is.

Ook Joy-Anna Thielemans spot via Twitter met de challenge.

Weibo, de Chinese versie van Facebook, was het startpunt van deze uitdaging. Meisjes houden een blad A4-papier voor hun buik of rug om te tonen hoe dun ze zijn. Hoewel men in China misschien van nature slanker is dan in het Westen, is dit een onrealistisch schoonheidsideaal voor veel vrouwen. Wat ons hoopvol stemt is dat de hashtag meer kritiek op de hype oplevert dan foto's van meisjes die het uitproberen. Weer maar eens een bewijs dat Body Positivity aan een opmars bezig is. Ook Joy-Anna Thielemans spot via Twitter met de challenge.