Op de Filippijnen komen meer tienerzwangerschappen voor dan elders in Azië. Dat is volgens het rapport te wijten aan een laag condoomgebruik, terwijl de meisjes wel meerdere seksuele partners hebben.

Slechte seksuele opvoeding

Vanessa Aguilos, een 24-jarige moeder van drie, vertelt Al Jazeera dat ze niet wist dat onveilige seks tot zwangerschap kan leiden: "Het kwam niet in mij op dat dit kon gebeuren. Mijn moeder vroeg me op een dag waarom ik niet meer ongesteld werd. Na een test bleek dat ik inderdaad zwanger was."

De Katholieke kerk staat op de Filippijnen erg sterk, wat de visie op familieplanning erg beïnvloedt. In 2012 oordeelde het Hogerechtshof nochtans dat inwoners met een laag inkomen recht hebben op anticonceptie en andere familieplanningsservices. (EK)

Bron: Al Jazeera

Op de Filippijnen komen meer tienerzwangerschappen voor dan elders in Azië. Dat is volgens het rapport te wijten aan een laag condoomgebruik, terwijl de meisjes wel meerdere seksuele partners hebben. Vanessa Aguilos, een 24-jarige moeder van drie, vertelt Al Jazeera dat ze niet wist dat onveilige seks tot zwangerschap kan leiden: "Het kwam niet in mij op dat dit kon gebeuren. Mijn moeder vroeg me op een dag waarom ik niet meer ongesteld werd. Na een test bleek dat ik inderdaad zwanger was."De Katholieke kerk staat op de Filippijnen erg sterk, wat de visie op familieplanning erg beïnvloedt. In 2012 oordeelde het Hogerechtshof nochtans dat inwoners met een laag inkomen recht hebben op anticonceptie en andere familieplanningsservices. (EK)Bron: Al Jazeera