Een designertas van enkele duizenden euro's is voor heel wat vrouwen net iets te veel van het goede. Een goeie kopie is wel een optie, zo blijkt. Want in de Britse winkelketen Peacocks loopt de verkoop van de 'look-a-like' Chaneltas als een trein. Van het tasje, dat het uwe is voor een luttele twaalf euro, zijn al meer dan tienduizend exemplaren verkocht.

Peacocks bracht het tasje, dat gebaseerd is op de Chanel 2.55-handtas, begin dit jaar op de markt. Het is te verkrijgen in zwart, roze en goud. Volgens de woordvoerster van Peacocks is het geen verrassing dat de handtas een gigantisch succes is. 'Accessoires zijn dit seizoen de essentiÃ"le ingrediÃ"nten om kleur en stijl in je look te brengen', aldus Sarah O'Shea aan The Daily Mail. Het 'lipstick factor'-fenomeen krijgt steeds meer aanhangers. Mensen gaan vaker voordelige accessoires kopen om hun garderobe te updaten. Liever een nieuw lippenstiftkleurtje dan een volledig nieuwe look, een leuk en goedkoper accessoire in plaats van een dure designertas.

Annelien Boens

Een designertas van enkele duizenden euro's is voor heel wat vrouwen net iets te veel van het goede. Een goeie kopie is wel een optie, zo blijkt. Want in de Britse winkelketen Peacocks loopt de verkoop van de 'look-a-like' Chaneltas als een trein. Van het tasje, dat het uwe is voor een luttele twaalf euro, zijn al meer dan tienduizend exemplaren verkocht.Peacocks bracht het tasje, dat gebaseerd is op de Chanel 2.55-handtas, begin dit jaar op de markt. Het is te verkrijgen in zwart, roze en goud. Volgens de woordvoerster van Peacocks is het geen verrassing dat de handtas een gigantisch succes is. 'Accessoires zijn dit seizoen de essentiÃ"le ingrediÃ"nten om kleur en stijl in je look te brengen', aldus Sarah O'Shea aan The Daily Mail. Het 'lipstick factor'-fenomeen krijgt steeds meer aanhangers. Mensen gaan vaker voordelige accessoires kopen om hun garderobe te updaten. Liever een nieuw lippenstiftkleurtje dan een volledig nieuwe look, een leuk en goedkoper accessoire in plaats van een dure designertas. Annelien Boens