Dat Leonardo Di Caprio begaan is met het milieu, is genoegzaam bekend. Zo produceerde de Amerikaanse acteur recentelijk nog de film The 11th Hour, gewijd aan de klimaatopwarming. Nu gaat knappe Leonardo twee ecologische horloges ontwerpen, met de steun van Zwitsers horlogefabrikant Jaeger-LeCoultre. De opbrengst daarvan komt ten goede aan Leonardo's milieuprogramma Time to Care.

Spelend met de symboliek van de wegtikkende tijd en dus wijzend op de urgentie van de milieuproblematiek, wil de acteur tonen dat luxemerken aan bewustwording kunnen doen via ecologische producten.

Het eerste horloge met signatuur van Di Caprio, Master Compressor Extreme LAB, bestaat uit koolstofvezels en titanium. Liefhebbers moeten er wel 300.000 dollar (190.000 euro) voor over hebben. Het tweede model, de platina Reverso Gyrotourbillon 2 komt in de horlogerieÃ"n te liggen voor 400.000 dollar (250.000 euro). Fikse bedragen, maar wel elegantie voor het goede doel.

De twee horloges worden voorgesteld tijdens de New York Fashion Week in september en zijn vanaf dan ook te koop.

Frédéric Brébant/ vertaling Ann Heylens.

Dat Leonardo Di Caprio begaan is met het milieu, is genoegzaam bekend. Zo produceerde de Amerikaanse acteur recentelijk nog de film The 11th Hour, gewijd aan de klimaatopwarming. Nu gaat knappe Leonardo twee ecologische horloges ontwerpen, met de steun van Zwitsers horlogefabrikant Jaeger-LeCoultre. De opbrengst daarvan komt ten goede aan Leonardo's milieuprogramma Time to Care. Spelend met de symboliek van de wegtikkende tijd en dus wijzend op de urgentie van de milieuproblematiek, wil de acteur tonen dat luxemerken aan bewustwording kunnen doen via ecologische producten. Het eerste horloge met signatuur van Di Caprio, Master Compressor Extreme LAB, bestaat uit koolstofvezels en titanium. Liefhebbers moeten er wel 300.000 dollar (190.000 euro) voor over hebben. Het tweede model, de platina Reverso Gyrotourbillon 2 komt in de horlogerieÃ"n te liggen voor 400.000 dollar (250.000 euro). Fikse bedragen, maar wel elegantie voor het goede doel. De twee horloges worden voorgesteld tijdens de New York Fashion Week in september en zijn vanaf dan ook te koop. Frédéric Brébant/ vertaling Ann Heylens.