Bij Ethletic, een importeur die werkt volgens fairtrade principes, zijn sinds kort ballonnen te verkrijgen in natuurrubber. De ballonnen breken binnen de zes maanden af in het milieu. Ethletic kreeg hiervoor het FSC-keurmerk. De FSC rubberplantage in Tamil Nadu (Kerala, India) besteedt veel aandacht aan het leefmilieu. Daardoor bloeit de natuurlijke vegetatie en zijn dieren die verdwenen waren weer teruggekeerd. Op de plantage en in de kleine fabriek werken meer dan tweehonderd mensen. Met de fairtradepremie voor het rubber worden studiebeurzen gegeven aan de kinderen van de werknemers.

De producent van de ballonnen is ook afkomstig uit het Indische Kerala. De ballonnen worden machinaal gemaakt en de taken van de werknemers bestaan vooral uit de controle van de kwaliteit van de ballonnen en inpakwerk. Er wordt veel zorg besteed aan veiligheid op de werkvloer en de werknemers krijgen een eerlijk loon. De fabriek biedt werkgelegenheid voor mensen van een armmoedig dorpje in de buurt.

In een doosje zitten 25 ballonnen in verschillende kleuren. Het doosje is gemaakt van FSC gecertificeerd papier en bedrukt met plantaardige kleurstoffen. De verkoopprijs is € 3,90.

Ann Heylens.

Bij Ethletic, een importeur die werkt volgens fairtrade principes, zijn sinds kort ballonnen te verkrijgen in natuurrubber. De ballonnen breken binnen de zes maanden af in het milieu. Ethletic kreeg hiervoor het FSC-keurmerk. De FSC rubberplantage in Tamil Nadu (Kerala, India) besteedt veel aandacht aan het leefmilieu. Daardoor bloeit de natuurlijke vegetatie en zijn dieren die verdwenen waren weer teruggekeerd. Op de plantage en in de kleine fabriek werken meer dan tweehonderd mensen. Met de fairtradepremie voor het rubber worden studiebeurzen gegeven aan de kinderen van de werknemers. De producent van de ballonnen is ook afkomstig uit het Indische Kerala. De ballonnen worden machinaal gemaakt en de taken van de werknemers bestaan vooral uit de controle van de kwaliteit van de ballonnen en inpakwerk. Er wordt veel zorg besteed aan veiligheid op de werkvloer en de werknemers krijgen een eerlijk loon. De fabriek biedt werkgelegenheid voor mensen van een armmoedig dorpje in de buurt. In een doosje zitten 25 ballonnen in verschillende kleuren. Het doosje is gemaakt van FSC gecertificeerd papier en bedrukt met plantaardige kleurstoffen. De verkoopprijs is € 3,90. Ann Heylens.