Het doel van de actie is dat mensen alle digitale toestellen even uitschakelen en samen met hun familie nadenken over hun relatie met de natuur en de wijze waarop ze die beter kunnen beschermen. WWF geeft daarbij enkele ideeën om de discussie te starten met kinderen en om zowel binnen als buiten opnieuw te verbinden met de natuur.

'De 'lockdown' verplicht ons meer dan ooit onze levens te digitaliseren zodat we in contact kunnen blijven met onze naasten en onze collega's', klinkt het bij WWF. Toch is het volgens de organisatie belangrijk om ook in deze tijden stil te staan bij de klimaatcrisis. 'Een moment van introspectie dringt zich op', zegt woordvoerder Koen Stuyck. 'Deze zaterdag biedt Earth Hour de gelegenheid om stil te staan bij onze relatie met de natuur.'

Elk jaar worden de lichten gedoofd naar aanleiding van 'Earth Hour'. Deze symbolische actie wil de aandacht vestigen op de wereldwijde crisis waarin het klimaat en de biodiversiteit verkeert. De voorbije 13 jaar werden monumenten zoals de Grote Markt in Brussel, de Eiffeltoren in Parijs, Big Ben in Londen en de piramides in Egypte gedurende één uur in duisternis gehuld.

Het doel van de actie is dat mensen alle digitale toestellen even uitschakelen en samen met hun familie nadenken over hun relatie met de natuur en de wijze waarop ze die beter kunnen beschermen. WWF geeft daarbij enkele ideeën om de discussie te starten met kinderen en om zowel binnen als buiten opnieuw te verbinden met de natuur.'De 'lockdown' verplicht ons meer dan ooit onze levens te digitaliseren zodat we in contact kunnen blijven met onze naasten en onze collega's', klinkt het bij WWF. Toch is het volgens de organisatie belangrijk om ook in deze tijden stil te staan bij de klimaatcrisis. 'Een moment van introspectie dringt zich op', zegt woordvoerder Koen Stuyck. 'Deze zaterdag biedt Earth Hour de gelegenheid om stil te staan bij onze relatie met de natuur.' Elk jaar worden de lichten gedoofd naar aanleiding van 'Earth Hour'. Deze symbolische actie wil de aandacht vestigen op de wereldwijde crisis waarin het klimaat en de biodiversiteit verkeert. De voorbije 13 jaar werden monumenten zoals de Grote Markt in Brussel, de Eiffeltoren in Parijs, Big Ben in Londen en de piramides in Egypte gedurende één uur in duisternis gehuld.