Op de webshop Wish was tot voor kort - want de advertentie is na massaal protest verwijderd - een foto zichtbaar van een slank model in één pijp van een plus size-short. Behalve het feit dat een dergelijke foto beledigend is, ontgaat het praktisch nut ervan ons volkomen, aangezien het niet veel vertelt over de pasvorm. Verschillende gebruikers van de webshop reageerden furieus, maar de beste reactie van de dag gaat toch naar de Britse ontwerpster Christina Ashman:

Facebook
© Facebook

De sprekende foto werd begeleid door een advies: "Ik heb geen diploma in marketing, maar als plus size vrouwen shorts kopen op basis van hoe één pijp eruit ziet op een slanke vrouw, dan zullen slanke vrouwen misschien sneller rokken kopen als ze gepresenteerd worden op de bil van een volslanke vrouw?"

"You shouldn't wear that"

Op één dag tijd bezorgde het internet ons twee takebacks waar we om moesten gniffelen. De blogster Sara Petty kreeg op verschillende foto's van zichzelf namelijk het al dan niet vriendelijke advies gezien haar gewicht geen bikini, short, crop top of legging te dragen. Petty had haar handen nodig om haar smartphone te bedienen, dus gaf ze maar de spreekwoordelijke middenvinger: "Girls: wear whatever the hell you want."

(EK)

Op de webshop Wish was tot voor kort - want de advertentie is na massaal protest verwijderd - een foto zichtbaar van een slank model in één pijp van een plus size-short. Behalve het feit dat een dergelijke foto beledigend is, ontgaat het praktisch nut ervan ons volkomen, aangezien het niet veel vertelt over de pasvorm. Verschillende gebruikers van de webshop reageerden furieus, maar de beste reactie van de dag gaat toch naar de Britse ontwerpster Christina Ashman:De sprekende foto werd begeleid door een advies: "Ik heb geen diploma in marketing, maar als plus size vrouwen shorts kopen op basis van hoe één pijp eruit ziet op een slanke vrouw, dan zullen slanke vrouwen misschien sneller rokken kopen als ze gepresenteerd worden op de bil van een volslanke vrouw?"Op één dag tijd bezorgde het internet ons twee takebacks waar we om moesten gniffelen. De blogster Sara Petty kreeg op verschillende foto's van zichzelf namelijk het al dan niet vriendelijke advies gezien haar gewicht geen bikini, short, crop top of legging te dragen. Petty had haar handen nodig om haar smartphone te bedienen, dus gaf ze maar de spreekwoordelijke middenvinger: "Girls: wear whatever the hell you want." (EK)