De bekende blauwe jurk van het personage Dorothy uit de klassieker 'The Wizard of Oz' wordt op 9 november geveild in Los Angeles. De prijs van de jurk is geschat op 500.000 dollar. Dat meldt de Britse Vogue.

Toen de film uitkwam zijn er een aantal exemplaren van de jurk gemaakt waarvan er nu eentje geveild wordt dat intact is gebleven. Er wordt ook een tweede exemplaar - ook gedragen door Judy Garland in de film - tentoongesteld in het Victoria & Albert Museum in Londen vanaf 20 oktober. De jurk zal daar trouwens herenigd worden met de originele schoenen van Dorothy.

De veiling is een onderdeel van de 'Icons and Idols Hollywood'- veiling waar er 800 items uit de filmgeschiedenis zullen geveild worden. Zo zijn er stukken van Marilyn Monroe, Katharine Hepburn, Rita Hayworth en Bette Davis te koop. Ook de jurk van Julie Andrews in de 'Sound of Music' alsook het pak van Pierce Brosnan uit 'James Bond' zullen geveild worden in Los Angeles.

Je kan de items nog een laatste keer bekijken bij Julien's Auctions in LA vanaf 5 november tot ze geveild worden op 9 november. (RDM)

De bekende blauwe jurk van het personage Dorothy uit de klassieker 'The Wizard of Oz' wordt op 9 november geveild in Los Angeles. De prijs van de jurk is geschat op 500.000 dollar. Dat meldt de Britse Vogue. Toen de film uitkwam zijn er een aantal exemplaren van de jurk gemaakt waarvan er nu eentje geveild wordt dat intact is gebleven. Er wordt ook een tweede exemplaar - ook gedragen door Judy Garland in de film - tentoongesteld in het Victoria & Albert Museum in Londen vanaf 20 oktober. De jurk zal daar trouwens herenigd worden met de originele schoenen van Dorothy. De veiling is een onderdeel van de 'Icons and Idols Hollywood'- veiling waar er 800 items uit de filmgeschiedenis zullen geveild worden. Zo zijn er stukken van Marilyn Monroe, Katharine Hepburn, Rita Hayworth en Bette Davis te koop. Ook de jurk van Julie Andrews in de 'Sound of Music' alsook het pak van Pierce Brosnan uit 'James Bond' zullen geveild worden in Los Angeles. Je kan de items nog een laatste keer bekijken bij Julien's Auctions in LA vanaf 5 november tot ze geveild worden op 9 november. (RDM)