Toeristen stappen uit plezierbootjes, vluchtelingen stranden met hun half gezonken rubberbootje. Toeristen maken een natuurwandeling, vluchtelingen stappen met hun hele hebben en houden naar een opvangcentrum. Toeristen die tussen de reddingsvesten door in zee zwemmen. Het is een erg bijzondere tegenstelling die wordt getoond in de mini-documentaire The Island Of All Together.

Otis: "Wat zou jij doen met 1 miljoen euro?"

Rashad: "Ik zou alle mensen helpen die niet uit Syrië konden vluchten. En jij?"

Otis: "Ik zou een mooie auto kopen, mijn opleiding betalen en de rest aan goede doelen schenken."

Rashad: "Ik hoop dat God je een mooie auto schenkt. Ik moest mijn auto verkopen om weg te geraken uit Syrië."

Filmmakers Philip Brink and Marieke van der Velden zetten telkens een vluchteling en een toerist samen om te praten over hun leven. Mét elkaar, niet over elkaar. Een ontzettend ontroerende film, dit.

(EK)

Toeristen stappen uit plezierbootjes, vluchtelingen stranden met hun half gezonken rubberbootje. Toeristen maken een natuurwandeling, vluchtelingen stappen met hun hele hebben en houden naar een opvangcentrum. Toeristen die tussen de reddingsvesten door in zee zwemmen. Het is een erg bijzondere tegenstelling die wordt getoond in de mini-documentaire The Island Of All Together. Filmmakers Philip Brink and Marieke van der Velden zetten telkens een vluchteling en een toerist samen om te praten over hun leven. Mét elkaar, niet over elkaar. Een ontzettend ontroerende film, dit. (EK)