'Overtoerisme is een groeiend en wereldwijd probleem'

De zomervakantie draait op volle toeren, en daarmee zijn ook de protesten tegen 'overtoerisme' weer van de partij. Het probleem is niet nieuw, maar blijft wel groeien en heeft al op veel plaatsen een breekpunt bereikt, schrijven onderzoekers Claudio Milano, Joseph Cheer en Marina Novelli.

'Waarom bestaan kindermenu's zo vaak uit fishsticks en curryworst?'

Chefkok Seppe Nobels en Rikolto (het vroegere Vredeseilanden) slaan de handen in elkaar voor het project GoodFood@School. Hun doel? Van gezonde en duurzame voeding op school de normaalste zaak van de wereld maken. 'Als je iets wil veranderen aan een eetcultuur, moet je met de jeugd starten.'

'De wereld wordt gered door echte egoïsten'

Ecologisch leven staat niet gelijk aan het zwart-witverhaal vol nobele offers zoals het vaak wordt voorgesteld. Meer zelfs: alleen wie aan zichzelf denkt, kan de wereld redden. Dat zegt Louis De Jaeger: 'Luxe en eco-friendly moeten hand in hand gaan. Dat is de toekomst.'